Nakon Mbappéa u Madrid dolaze još tri pojačanja za najjaču ekipu u Europi

0
Radiosarajevo.ba
Nakon Mbappéa u Madrid dolaze još tri pojačanja za najjaču ekipu u Europi
Foto: EPA - EFE / Jamal Musiala, Federico Velverde, Alphonso Davies, Dani Carvajal

Ono o čemu se pisalo godinama unazad je dobilo epilog u ponedjeljak, 3. juna navečer kada je službeno objavljeno da Kylian Mbappé postaje nogometaš Real Madrida.

'Kraljevi' su tako kompletirali dugogodišnju utrku za najvažniji potpis u novijoj historiji, ali to ne znači da će se na njemu završiti planovi ovog ljeta.

Aktuelni prvak Europe i Španije ima u planu angažovanje još tri pojačanja koja će uz dolazak Francuza značiti i određenu rekonstrukciju kada je u pitanju ovo ljeto.

Aerodrom u Sarajevu uvodi nove usluge za putnike od 1. jula

Aerodrom u Sarajevu uvodi nove usluge za putnike od 1. jula

Plan je da se u narednom periodu potpiše i Alphonso Davies kako bi se i definitivno riješilo pitanje uz lijevu aut liniju, a tu neće biti kraj defanzivnim planovima i metama.

Leny Yoro je također primarna meta za centralni dio odbrane, dok se intenzivno radi i na dolasku 16-godišnjeg Franca Mastantuonoa iz River Platea. Iako je Mastantuono u planovima za budućnost, jasno je da su Davies i Yoro jasan pokazatelj kako Carlo Ancelotti gradi najsnažniju ekipu u Europi.

Vrijedi napomenuti i to kako će španski velikan za pomenuta pojačanja izdvojiti preko 100 miliona eura koliko je i planirano prije samog ulaska u pregovore sa Bayernom, Lilleom i pomenutim kultnim timom iz Argentine, prenosi AMSport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije