Spektakl na Wembleyju: Borussia Dortmund i Real Madrid večeras igraju finale Lige prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Spektakl na Wembleyju: Borussia Dortmund i Real Madrid večeras igraju finale Lige prvaka
Foto: EPA - EFE / Wembley domaćin finalne utakmice

Večeras (21 sat) se na stadionu Wembley u Londonu igra finale Lige prvaka, u kojem će se sastati Borussia Dortmund i Real Madrid.

Real je rekorder ovog takmičenja s 14 osvojenih titula i tražit će rekordnu 15. titulu.

Borussia je, s druge strane, samo jednom osvojila Ligu prvaka i to u sezoni 1996./97.

Hrvati "demantovali" Turke: Niti Hajduk to može, niti bi Džeki takva stvar pala na pamet

Hrvati "demantovali" Turke: Niti Hajduk to može, niti bi Džeki takva stvar pala na pamet

Tim iz Dortmunda je u grupnoj fazi zauzeo drugo mjesto iza PSG-a, a ispred Milana i Newcastlea.

U osmini finala je eliminisao PSV, zatim je u četvrtfinalu bio bolji od madridskog Atletica, dok je polufinalu izbacio francuski PSG.

Real je grupu prošao kao prvroplasirani ispred ispred Napolija, Brage i Union Berlina. Zatim je u osmini finala u dvomeču pobijedio Leipzig, u četvrtfinalu je slavio protiv Manchester Cityja, a u polufinalu protiv Bayerna iz Munchena.

Kraljevi će večeras biti apsolutni favoriti, a u korist im ide i serija od 47 utakmica bez poraza.

Trener Dortmunda, Edin Terzić, u najavi utakmice je istakao kako je Real favorit, ali da to ne zanima njega i njegove igrače.

"Finale se ne igra, finale se osvaja i to je naš cilj. Sretni smo što smo ovdje, ali moramo pobijediti kako bi mogli držati trofej u našim rukama. Spremni smo da se takmičimo na najvećem nivou. Sve je moguće u jednoj utakmici. Real je favorit, ali to nas ne zanima. Mi nismo bili favoriti ni protiv Atletica ni protiv PSG-a. Imat ćemo šansu ako budemo hrabri", rekao je Terzić.

S druge strane, trener Reala, Carlo Ancelotti, vjeruje kako će njegov tim opravdati status favorita i doći do novog naslova.

"Ekipa je fokusirana. Imamo potrebno samopouzdanje da pokažemo najbolje od sebe. Do sada je sve išlo kako treba i imali smo pravi pristup. Moja ideja je da taktika bude jasna. Bit će mnogo emocija, ali emocije mogu izazvati strah i može doći do blokade samopouzdanja koje je potrebno da se pobijedi. Kvalitet je najbitniji, a moji igrači su fantastični. Druga stvar je kolektivna igra i žrtvovanje igrača jedan za drugog. Ključ su talenat i požrtvovanost", istakao je Ancelotti.

Utakmicu će suditi Slavko Vinčić iz Slovenije, a gledatelji u BiH moći će je gledati u direktnom TV prijenosu na Areni Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije