Modrić jednom rečenicom izazvao salve smijeha pred finale Lige prvaka: "Hvala vam, ali..."

0
Radiosarajevo.ba
Modrić jednom rečenicom izazvao salve smijeha pred finale Lige prvaka: "Hvala vam, ali..."
Foto: Screenshot / X.com / Modrić i Ancelotti na press konferenciji

Madridski Real spreman je za subotnje finale Lige prvaka, u kojem će pokušati doći do svoje već 15. titule europskog prvaka u klupskoj historiji.

Protivnik momčadi Carla Ancelottija na Wembleyju bit će njemački predstavnik, Borussia iz Dortmunda. Upravo je Ancelotti u društvu dvojice Realovih kapitena, Nacha i Luke Modrića najavio okršaj.

"Imamo mirnoću i samouvjereni smo, nadamo se da možemo napraviti velike stvari. Paco Gento? Ne mislim sada na taj njegov rekord i šest osvojenih europskih naslova kao pojedinca. Tu smo i sretni smo što možemo igrati finale. Nadam se da možemo ovo odvesti još korak dalje, a imati šest Liga prvaka osvojenih bilo bi impresivno", rekao je Modrić u njegovom dijelu press konferencije.

Sanel Buljubašić: Elektroprivreda BiH u 2023. poslovala s gubitkom od 331 milion KM

Sanel Buljubašić: Elektroprivreda BiH u 2023. poslovala s gubitkom od 331 milion KM

Novinari su ga pitali je li Real favorit u subotnjem finalu.

"Svi nas smatraju favoritima, ali mi ne mislimo tako. Svi smo uvjerenja da će to biti utakmica u kojoj su šanse podjednake - 50:50. Borussia ima sjajnu sezonu, dobra su momčad. A da smo mi takvi, morat ćemo demonstrirati na terenu", riječi su Modrića.

A dao je odgovor i na pitanje šta će biti ako Real prvi primi pogodak.

"Ako je moguće, voljeli bismo mi biti ti koji će povesti. Ali tačno je da smo ove sezone pokazali da se možemo boriti do kraja. Sposobni smo preokrenuti stvari, moramo zadržati tu razinu borbe", zaključio je Modrić.

Inače, nakon što su svoje minute imali igrači, Nacho i Modrić, obojica su u press dvorani ostali još desetak minuta. Toliko je na pitanja odgovarao Carlo Ancelotti, trener Reala.

U jednom trenutku, kad je pressica već vidno bila pri kraju, Modrić je rekao: "Savršeno! Hvala, ali više nemamo ništa za dodati".

Izazvalo je to salve smijeha među novinarima.

Igrači Reala imali su zadnji trening pred finale, a Modrić je samo malo požurio stvari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije