Modrić se emotivnom porukom oprostio od Kroosa: "Teško mi je ovo napisati..."

0
Radiosarajevo.ba
Modrić se emotivnom porukom oprostio od Kroosa: "Teško mi je ovo napisati..."
Foto: EPA - EFE / Modrić i Kroos zajedno osvojili četiri Lige prvaka

Objava Tonija Kroosa da će nakon Eura u Njemačkoj završiti profesionalnu fudbalsku karijeru, šokirala je mnoge. Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić dugogodišnjem saigraču u Real Madridu posvetio je emotivnu objavu.

Modrić i Kroos zajedno su u kraljevskom klubu od 2014. godine, a među njihovim brojnim titulama s Realom su i četiri Lige prvaka.

Sada imaju priliku osvojiti i peti naslov europskih prvaka jer 1. juna Real igra protiv Borussije Dortmund u još jednom finalu ovog elitnog fudbalskog takmičenja.

Prepoznajete li ženu s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Prepoznajete li ženu s fotografije? Policija moli građane za pomoć

Za Kroosa će to biti posljednja utakmica u dresu Madriđana, a njegov prijatelj Modrić priželjkuje da zajedno osvoje još jednu titulu.

"Dragi Toni, teško mi je napisati ove riječi. Svijet fudbala je tužan jer odlazi jedan historijski fudbaler, a priznajem da sam i ja jako tužan. Prijatelju, ti si legenda ovog sporta i legenda Real Madrida. Stvarno sam uživao igrati s tobom. Bila je čast s tobom dijeliti vezni red Real Madrida“, napisao je Modrić i nastavio:

"Imaš kvalitete koje te čine jedinstvenim i posebnim fudbalerom i više nikad neće biti nekog drugog Tonija Kroosa. Nezaboravne europske noći, titule, čari Bernabeua... Nikad nećemo zaboraviti ovu zlatnu eru u klubu naših života. Sve si postigao, ali još ti je jedno ostalo. Zajedno za 15. Nedostajat ćeš mi, prijatelju".

Modrićev post na Instagramu ima više od 2.5 miliona reakcija, a jedan od onih koji su ga komentirali je i Kroos.

"Vau, toliko uspomena... Prijatelju, ova ljubav će trajati zauvijek".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije