Na današnji dan prije sedam godina Njemačka je pobijedila Brazil 7:1

0
Radiosarajevo.ba
Na današnji dan prije sedam godina Njemačka je pobijedila Brazil 7:1
Foto: EPA-EFE / Na današnji dan prije sedam godina Njemačka je pobijedila Brazil 7:1

Najpoznatiji fudbalski debakl desio se na dašanji dan prije sedam godina. Njemačka je usred Belo Horizontea deklasirala Brazil sa 7:1 u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Brazilci su prije meča ostali bez Neymara koji se povrijedio u četvrtfinalu protiv Kolumbije. Saigrači su igrali za njega i uzdali se u veliku podršku sa tribina, ali uslijedio je šamar zbog kojih im se obrazi crvene do danas.

Njemačka je već na poluvremenu vodila 5:0. Pogađali su Thomas Muller, Miroslav Klose, Toni Kroos dva puta i jednom Sami Khedira.

Već tada je 60.000 Brazilaca uveliko plakalo. Ipak, većina ih je hrabro stajala na tribinama do posljednjeg sudijskog zvižduka gledajući kako u drugom poluvremenu Andre Schurle postiže još dva gola. Jedini gol za Brazilce postigao je Oscar u 90. minuti.

Dan nakon meča naslovnice brazilskih medija izgledale su nezaboravno. Pojedine novine uopšte nisu htjele da stavljaju naslovnu stranu već su jednostavno preko crne podloge ispisali bijelim slovima 'Mi nemamo naslovnu stranu'.

Nekoliko dana kasnije, Nijemci su u finalu porazili Argentinu golom Maria Gotzea i okitili se titulom prvaka svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije