Musemić: Sigurno je da sam pametniji i bolji trener nego prije četiri godine

Radiosarajevo.ba
Musemić: Sigurno je da sam pametniji i bolji trener nego prije četiri godine
Fudbalski klub Sarajevo u subotu će na stadionu Asim Ferhatović Hase u sedmom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Nogometni klub Vitez.

Danas je u Titovoj 38b održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio Husref Musemić.

"Sigurno da nam je pauza dobro došla. Bod iz Banje Luke je malo popravio poljuljano samopouzdanje. Ovo što sam vidio ovih desetak dana i na utakmici s GOŠK-om možemo se nadati da ćemo što prije izaći iz krize. Ako prenesemo 50 posto s treninga na teren - bit će dobro.

Situacija nije sjajna, to znamo svi i za nas je svaka utakmica bitna. Ambicije Sarajeva su dobro poznate. Ja sam znao kakva je situacija, a da nisam vjerovao u ovaj igrački kadar i u sebe, vjerovatno ne bih ni prihvatio ovaj poziv.

Četiri su godine prošle od mog odlaska. Sigurno je da sam pametniji, vjerovatno i bolji trener i ispravljao sam greške koje sam pravio. Kada god sam dolazio u Sarajevo, nisam dolazio u nekim sjajnim situacijama, za razliku od nekih koji su dolazili poslije mene.

Ja mislim da ništa nije izgubljeno i dok god postoje teoretske šanse, mi ćemo igrati. Sarajevo je deficitarno na poziciji štopera. Pokušali smo nešto s Dančevskim, a on je otišao u Grčku jer je imao neku sigurniju ponudu. Mi se sada moramo okrenuti onome što imamo i napraviti što bolji rezultat. Nove igrače ćemo tražiti u januarskom prijelaznom roku", rekao je Musemić.

O pritisku Musemić je rekao: 

"Nisu krivi navijači, nije kriv niko zbog pritiska. Ranije generacije su jednostavno navikle navijače na odlične rezultate. Sarajevo je u bosanskohercegovačkim okvirima ono što je Real u Španiji ili Bayern u Njemačkoj. Navijači s pravom puno očekuju. Onaj ko želi da radi i igra u Sarajevu on se s tim mora nositi. To jednostavno dolazi s igrama u Sarajevu", rekao je Musemić. 

Nakon Musemića predstavnicima medija obratio se Elvis Sarić.

"U subotu igramo s Vitezom i kao što je šef rekao, pali smo u krizu, a na nama je da se što prije izvučemo iz toga. Protiv Viteza očekujemo samo pobjedu, a mislim da ne bi trebala izostati."

"Ja sam jedan od tih igrača koji je radio s Musemićem. Svaki trener ima svoje metode, a sve se svodi na slične strani. Ipak, očekujemo neki pozitivan šok. Igrači od nekih trenera neke stvari bolje primaju, od nekih lošije. Na nama je da prenesemo na teren ono što radimo na treningu."

"Sarajevo je izabralo Musemića kao trenera jer misli da on može sve popraviti, a i on je sam rekao da može. Mislim da bi sve trebalo biti dobro."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije