Pokloni i zabava za djecu: FK Željezničar ugostio štićenike JU Mjedenica

Radiosarajevo.ba
Pokloni i zabava za djecu: FK Željezničar ugostio štićenike JU Mjedenica
Zahvaljujući Američkoj agenciji za međunarodni razvoj (USAID) i Sportskim igrama mladih, povodom početka nove školske godine, FK Željezničar danas je ugostio štićenike Javne ustanove Mjedenica.

Povod za ovo druženje bio je početak nove školske godine, te su tom prilikom članovi FK Željezničar štićenicima JU Mjedenica poklonili 50 dresova i deset godišnjih karata za naredne dvije godine.

Posebno veselje zavladalo je tokom desetominutne utakmice koju su djeca iz JU Mjedenica odigrala s nogometašima Plavih.

"Za nas je ovo definitivno veliki dan, još jedna u nizu stvari koje radimo s USAID-om. Ovu priliku koristim da se zahvalim na kupljenim kartama za djecu i djeci što su s nama. Kontinuirano radimo na tome da ih dovedemo na stadion i brinemo za njih", kazao je u obraćanju javnosti predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić.

USAID je kupovinom desetogodišnjih ulaznica podržao gradnju tribine na Stadionu Grbavica te će omogućiti štićenicima JU Mjedenica besplatan odlazak na utakmice u organizaciji FK Željezničar u narednih deset godina.

"Ovo je zabavan dan. USAID već godinama radi sve što može kako bi osobe s poteškoćama u razvoju imale ispunjen život u zajednici. Širom BiH i ovdje u Sarajevu, djeca sa poteškoćama i bez njih veoma su ponosna na svoj tim, a to je Željezničar. Zaista smo oduševljeni što smo mi i djeca pozvani na ovaj lijepi stadion, kako bismo odigrali utakmicu protiv igrača Željezničara. Sretni smo zbog napretka izgradnje stadiona", rekao direktor Misije USAID-a u BiH Peter Duffy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije