Musemić pred duel sa Širokim: Moramo igrati bolje nego u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Musemić pred duel sa Širokim: Moramo igrati bolje nego u Tuzli
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Press FK Sarajevo

Na Koševu se sutra u 15. kolu Premijer lige BiH igra derbi između Sarajeva i Širokog Brijega.

Povodom te utakmice je u prostorijama FK Sarajevo održana konferencija za medije, na kojoj su se javnosti obratili Husref Musemić i Miloš Stanojević.

Musemić je istakao kako Široki svima može praviti probleme.

“Želimo odigrati utakmicu za kojom nećemo žaliti kakav god bio rezultat na kraju. Moramo učiniti sve kako bi došli do željenog cilja. Široki ima dobrih igrača u ofanzivi, ekipa je to koja ima svoj kvalitet i može napraviti probleme svakome”, rekao je Musemić, te dodao da je njegov tim jači za tri igrača.

“Imamo tri igrača više nego protiv Slobode. To su Velkoski, Đokanović i Hebibović kojem je smanjena kazna… Situacija je malo bolja, ali moramo odigrati bolje nego što je to bio slučaj u Tuzli”, rekao je strateg bordo tima, koji je posebno bio nezadovoljan voljnim momentom kod igrača koji su nastupili na Tušnju.

Bordo tim ove sezone definitivno ne igra toliko kvalitetno kao prethodne, ali Musemić ističe da ljepota u igri nije garant da će i bodovi biti tu.

“Poboljšanje igre nije nikakva garancija da će biti i bodovi tu. Svi su blizu i jedna loša utakmica može nas vratiti nazad. Sigurno da nas čeka težak raspored. Jesmo tu gdje jesmo, ali se to brzo može promijeniti. Moramo radi preventive popraviti neke stvari i igrati bolje.”

Utakmica Sarajevo – Široki Brijeg igra se sutra od 17 sati na Koševu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije