Odbijena žalba / Sud u Lozani kategoričan: FK Željezničar ostaje kazna

31. 10. 2019. u 15:36:00 Anadolija

Shares: 14

Sud za sportsku arbitražu u Lozani odbio je žalbu Fudbalskog kluba Željezničar, te tako potvrdio odluku Drugostupanjske komisije za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koja nije izdala licencu timu s Grbavice za nastup na međunarodnoj sceni u ovoj sezoni.

"FK Željezničar u julu ove godine u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka tijela NSBiH povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020. Nakon toga uslijedila je skoro svakodnevna komunikacija sa CAS-om, dostavljanje dodatnih izjava i dokumentacije, te je klub uložio maksimalne napore i uz mišljenja kompetentnih eksperata očekivao pozitivan ishod", objavili su danas iz FK Željezničar.

"Nažalost, vrijeme ne možemo vratiti, ali možemo se fokusirati da idemo jači te da izlazak na europsku scenu osiguramo na zelenom terenu. Odluka CAS-a je na našu žalost konačna, ali neće imati utjecaja da nastavimo započete projekte i ne zadržimo najveće ambicije", izjavio je Admir Džubur, predsjednik FK Željezničar.

NS BiH shodno Pravilniku o licenciranju klubova nije izdao licencu FK Željezničar za nastup u kvalifikacijama UEFA Europa lige u sezoni 2019/2020, jer sportski kolektiv iz Sarajeva nije na vrijeme izmirio dug prema svom bivšem treneru Slavku Petroviću. 

NEMA KOMENTARA