Kapiten Arsenala pisao navijačima: Prijetili su da će mi polomiti noge, a ženu ubiti

Radiosarajevo.ba
Kapiten Arsenala pisao navijačima: Prijetili su da će mi polomiti noge, a ženu ubiti
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Granit Xhaka

Arsenalov kapiten Granit Xhaka oglasio se prvi put nakon što je prošle sedmice provocirao navijače, bacio traku, skinuo dres i otišao u svlačionicu nakon što je zamijenjen tokom susreta s Crystal Palaceom. Njegovo pismo kojim se obratio navijačima "topnika" objavio je Arsenal na društvenim mrežama.

„Nakon što sam uzeo malo vremena i hladne glave sagledao sve što se dogodilo prošle sedmice, odlučio sam pojasniti o čemu je riječ radije nego da sam objavio neki kratak odgovor.

Ono što se događalo tijekom izmjene me jako pogodilo. Uvijek sam volio ovaj klub i za njega sam davao sto posto na terenu i izvan njega. Strašno su me pogodile uvrede na društvenim mrežama i osjećaj da ljudi ne razumiju kroz što prolazim. Govorili su mi da će mi slomiti noge i ubiti ženu, poželjeli da mi kći dobije rak. To me strašno razljutilo, a tačka usijanja dogodila se nakon reakcije publike dok sam odlazio s terena.

Cijela situacija me ponijela i svojom reakcijom sam uvrijedio onaj dio navijača koji je uvijek uz klub i koji mene i moje suigrače pune pozitivnom energijom. To mi nije bila namjera i zbog toga im se ispričavam.

Nadam se da ćemo svi zajedno ponovno početi poštovati jedni druge. Nadam se da ćemo krenuti naprijed u pozitivnoj atmosferi“, napisao je Xhaka u svom pismu navijačima Arsenala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije