Mundijal u Kataru: Francuska ostvarila pobjedu, Danskoj prijeti eliminacija

0
Radiosarajevo.ba
Mundijal u Kataru: Francuska ostvarila pobjedu, Danskoj prijeti eliminacija
Foto: Anadolija / Francuska igra protiv Poljske

Francuska je uspjela da ostvari pobjedu i u drugom kolu Svjetskog prvenstva, pošto je na krilima Kyliana Mbappea sa 2:1 savladala Dansku.

Mbappe je bio strijelac oba gola Trikolora, a sve pogotke na ovom meču vidjeli smo u drugom poluvremenu, dok je prvo donijelo slab fudbal.

Sada je Francuska na učinku od maksimalnih šest bodova i osigurala je nokaut fazu, dok je Danska u teškoj poziciji sa samo jednim bodom iz dva meča. Opasno Dancima tako prijeti eliminacija s Mundijala, pošto imaju samo bod, kao i Tunis, a drugoplasirana je Australija s tri boda.

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Ovo su imena trojice uhapšenih u BiH: Na Tiktoku tvrdili da znaju gdje je nestala Danka (2)

Mundijal u Kataru: Brazilci pobjedom protiv Srbije krenuli u lov na svjetsku titulu

Mundijal u Kataru: Brazilci pobjedom protiv Srbije krenuli u lov na svjetsku titulu

Sada je Dancima za prolaz potrebna pobjeda nad Australijom u trećem kolu, ali morat će i navijati za Francusku u duelu s Tunisom….

Na početku današnje utakmice smo gledali slabu fudbalsku predstavu, a prvu šansu na meču smo vidjeli u 20. minuti. Tada je Adrien Rabiot šutirao glavom, a Kasper Schmeichel odbranio.

U 33. minuti Schmeichel brani i dobar pokušaj Antoinea Griezmanna, a u 40. Kylian Mbappe natrčava na povratnu loptu, no šalje je visoko preko gola.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Griezmann se u 60. minuti sjajno ubacio između stopera Danske, namjestio se na udarac, ali onda je poslao loptu visoko preko gola, piše SCsport.

Već u narednoj minuti je Francuska povela. Fantastičnu su akciju odigrali po lijevoj strani Theo Hernandez i Kylian Mbappe, koji je poentirao za 1:0.

Međutim, Danska uzvraća evć u 68. minuti. Nakon kornera je sjajno skočio Joachim Andersen i spustio loptu, a na pravom mjestu se našao Andreas Christensen i pogodio za 1:1.

U 78. minuti je Aurelien Tchouameni mogao da vrati prednost Trikolorima, ali s nekoliko metara nije uspio glavom zatresti mrežu. Izblokirao ga je Joakim Maehle.

Na drugoj strani se odmah ukazala šansa i za Martina Braithwaitea, ali loptu je poslao svega nekoliko centimetara pored stative.

Odluka o pobjedniku pada u 85. minuti. Griezmann je dobro ubacio s desne strane, a Mbappe se sjajno snašao i s tri metra natkoljenicom ubacio loptu u mrežu za 2:1.

To je bio i konačan rezultat.

Svjetsko prvenstvo, 2. kolo:

Francuska – Danska 2:1 (Mbappe 61’, 85’ / Christensen 68’)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije