Mourinho: Chelsea neće izgubiti mnogo bodova do kraja sezone

Anadolija
Mourinho: Chelsea neće izgubiti mnogo bodova do kraja sezone
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jose Mourinho
Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, koji je prošlu sezonu počeo na klupi Chelseaja, a potom smijenjen u decembru 2015. godine, smatra da njegov bivši klub pod vodstvom Antonija Contea neće do kraja sezone izgubiti mnogo bodova, javlja AA.

Na pitanje britanskih novinara može li Manchester United do kraja sezone uloviti Chelsea, koji je lider i bježi im 13 bodova, Mourinho je kazao: “Vrlo teško, morate biti iskreni i reći da nije u pitanju samo razlika u bodovima, nego i njihova filozofija".

"Chelsea postigne jedan gol i pobijedi. Mnogo se brane i dobro se brane. Oni pobjeđuju, u posljednjih 20 minuta uvode defanzivca u igru i nije ih briga šta ljudi pričaju i šta misle, oni samo žele da pobijede. U zbog toga sumnjam da će izgubiti mnogo bodova do kraja. Naravno, matematički je moguće da ih stignemo, ali teško je očekivati da će se to dogoditi. Razlika je značajna“, rekao je Mourihno.

Međutim, Mourinho je zadovoljan onim što njegov tim prikazuje u posljednje vrijeme i naglašava da im cilj nije samo četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, nego da ima veće ambicije.

“Više je faktora koji me mogu učiniti sretnim. Sretnim me može učiniti način na koji završimo sezonu, evolucija tima, povezanost s navijačima, rezultati u svim takmičenjima u kojima igramo. Dakle, da vidimo gdje ćemo završiti. Ne želim da budemo četvrti, jer mislim da možemo bolje od toga. Međutim, tu je i rizik da ne završimo četvrti, jer je konkurencija izuzetno jaka i ekipe iz vrha imaju iste ambicije. Zato neću reći da da želim da budemo treći, četvrti ili peti“, zaključio je Mourinho.

Nakon kratke pauze u Premier ligi takmičenje se nastavlja dan nakon Božića, u ponedjeljak 26. decembra. United će ugostiti Sunderland, a Chelsea dočekuje Bournemouth. Nakon 16 kola Chelsea na vrhu ima 43, a Manchester je šesti sa 30 bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije