Francuski prvoligaš već nekoliko sedmica prati Gojka Cimirota

Radiosarajevo.ba
Francuski prvoligaš već nekoliko sedmica prati Gojka Cimirota
/ Gojko Cimirot (desno) u duelu s Josipom Iličićem (EPA)
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot mogao bi uskoro promijeniti sredinu. Za usluge ovog 24-godišnjeg Trebinjca zainteresiran je francuski Rennes.

Rennes je prvi dio sezone završio kao sedmoplasirana ekipa francuske Lige 1, a pred ovom ekipom je zanimljiv zimski prelazni rok. Još uvijek nije poznata budućnost ključnih igrača poput Ntepa i Grosickog, pa francuski L'Equipe vjeruje kako će biti i dolazaka u redove Rennesa.

Prema pisanju L'Equipea, Rennes već nekoliko sedmica prati igre Gojka Cimirota i reprezentativac Bosne i Hercegovine mogao bi uskoro Solun i Grčku zamijeniti Francuskom. Cimirot je upisao tri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a Francuzi ističu kako uživa jako dobru reputaciju u Grčkoj, te da je imao nekoliko odličnih nastupa u Evropskoj ligi.

Podsjetimo Trebinjac je u rekordnom transferu za Premijer ligu Bosne i Hercegovine (1.3 miliona eura), iz redova Fudbalskog kluba Sarajevo prešao u solunski PAOK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije