Fudbaler Chelseaja karijeru nastavlja u Kini

Anadolija
Fudbaler Chelseaja karijeru nastavlja u Kini
Fudbalski klub Chelsea jutros je potvrdio da su postigli dogovor sa kineskim Shanghaijom SIPG oko prelaska veznog fudbalera Oscara (25), javlja Anadolu Agency (AA).

Sam igrač je ranije ove sedmice izjavio da je 90 posto posla oko njegovog odlaska u Kinu završeno, a sa Stamford Bridgea su danas saopštili da je dogovor definitivno postignut.

Prema navodima sa Stamford Bridgea, Oscarov transfer će biti realizovan čim počne januarski prelazni rok, ali nisu otkrili detalje dogovora i visinu obeštećenja.

Ranije su britanski mediji iznijeli informaciju da će Chelsea za prodaju Brazilca dobiti obeštećenje od 60 miliona funti (oko 70,5 miliona eura). Oscar će u Shangaiju ponovo sarađivati sa portugalskim trenerom Andre Villas-Boasom, koji je jedno vrijeme bio menadžer Chelseaja.

Londonski klub je Oscara doveo 2012. godine iz brazilskog Internacionala za 30 miliona dolara. On je u dresu  “plavaca“ odigrao 202 takmičarske utakmice i postigao 38 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 48 puta i dao 12 golova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije