Motivisani Betis dočekuje oslabljenu Granadu, Pelegrini optimista

0
Radiosarajevo.ba
Motivisani Betis dočekuje oslabljenu Granadu, Pelegrini optimista
Twiter: Betis / Slavlje igrača Betisa

U sklopu 35 kola LaLige danas će se odigrati susret u kome će Betis na Estadio Benito Villamarin dočekati ekipu Granade. Ovo će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za Europa Ligu ove sezone u La Ligi. Utakmica počine u 21.00 sati.

Betis je ekipa koja posljednjih sezona radi veliki posao. Oni su doveli nekoliko vrhunskih igrača i jasno je da će ovim ritmom uskoro među najjače ekipe u La Ligi. Iako su prošle sezone imali sjajnu ekipu oni pod Rubi-om nisu napravili mnogo što je dovelo do dovođenja Manuela Pellegrinia pod kojim tim igra sjajno. Ove sezone su sedmoplasirana ekipa lige sa četiri boda više u odnosu na Celtu i jasno da bi današnjom pobjedom bili već u kvalifikacijama za Europa Ligu a također bi imali i dva boda više od Villareala sa kojim bi se borili za direktan ulazak u Europa Ligu naredne sezone.

Za Betis će u današnjem susretu biti problem izostanak Nabila Fekira i Mandia koji odrađuju suspenziju ali bez obzira na to imaju daleko širu klupu od Granade, koja također ima problema sa izostancima te su sigurno ogromni favoriti doma.

Granada je ekipa koja je prošle sezone iznenadila sve ljubitelje La Lige kada su igrali sjajan nogomet. U prvom dijelu sezone su čak bili i na vrhu tabele La Lige ali naravno da to nisu uspjeli zadržati. Morali su se zadovoljiti plasmanom u Europa Ligu čime su napravili ogroman uspjeh. U ovoj sezoni se momčad nije mnogo mjenjala, bore se za mjesto u Europa Ligi ponovo ali je jasno da ekipa ne igra na nivou od prošle godine.

Oni zaostaju za mjestima koja vode u Europa Ligu šest bodova, upravo za današnjim protivnikom i eventualnom pobjedom bi postali konkurentni za sedmu poziciju ali ipak treba imati na umu da Villareal igra finale Europa Lige te ukoliko pobjedi Manchestera i osmoplasirana ekipa La Lige će dobiti mjesto u Europi.U posljednjem kolu su poraženi od Cadiza u susretu gdje su jednostavno morali do pobjede. 

Granada za današnji susret ne može računati na odbrambene Jesusa Valleja(20 nastupa ove sezone), Neydera Lozana(bez nastupa) i Carlosa Nevu(22 nastupa). Osim njih van stroja su igrači sredine terena Kennedy(28 nastupa) i Luis Milla(16 nastupa) kao i napadač Soldado koji odrađuje suspenziju.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Betisa 1,80, neriješeno 3,60, a na Granadu 4,60.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije