Derbi kola: Fiorentina na stadionu Artemio Franchi dočekuje Lazio

0
Radiosarajevo.ba
Derbi kola: Fiorentina na stadionu Artemio Franchi dočekuje Lazio
Foto: AS Fiorentina Facebook / Fiorentina

Fiorentina će u subotu navečer na stadionu Artemio Franchi ugostiti Lazio u jednoj od najuzbudljivijih utakmica 35. kola talijanske Serie A. Utakmica počinje u 20.45 sati.

Ovo je jedna od utakmica u kojoj zaista možete očekivati golove. I Fiorentina i Lazio u posljednje vrijeme postižu golove kao na traci i njihove napadačke taktike predstavljaju daleko najjače karike ekipa.

Lazio će u Firencu otputovati nakon pobjede nad ekipom iz Genoe od 4-3 prošle nedjelje. Joaquin Correa nastavio je odličnu formu nakon što je zabio 2 gola u utakmici u drugoj utakmici zaredom. Simone Inzaghi koristi argentinskog veznjaka kao drugog napadača (uz Ciru Immobilea), a u posljednja četiri nastupa za Lazio odgovorio je s pet golova.

Tandem Correa i Immobile bi trebali imati dovoljno prostora za igru na utakmici protiv Fiorentine s obzirom na način igre domaćina koja se bazira na napadačkom stilu.

La Viola u 18 uzastopnih utakmica u svim takmičenjima nije uspjela sačuvati svoju mrežu čistom, te u ovaj susret ulaze nakon remija sa Bolognom od 3-3.

U svakoj od posljednjih deset odigranih utakmica Fiorentine, obje ekipe su postizale golove te nema razloga da ne očekujemo drugačiji scenarij kada im u goste dolazi isto tako nastrojeni Lazio.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Fiorentine 3,80, neriješeno 3,50, a na Lazio 1,98.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije