Zmaj Đurić sa Salernitanom lovi Serie A: Evo šta im treba

0
Radiosarajevo.ba
Zmaj Đurić sa Salernitanom  lovi Serie A: Evo šta im treba
Twitter / Pordenone

Susret 36. kola talijanske Serije B nam donosi veoma zanimljiv susret između Pordenonea i Salernitane koji se igra u 14 sati.

Za ekipu Salernitane nastupa naš reprezentativac Milan Đurić.

Pordenone je samo 1 bod iznad crvene zone, dok je Salernitana samo 1 bod udaljena od 2. mjesta na tabeli, koje ujedno vodi u Seriju A.

Pordenone će u ovoj utakmici htjeti ostvariti bolji rezultat nego što su ostvarili prošli vikend gdje su doživjeli poraz od Regianne od 1-0. U toj je utakmici Pordenone imao čak 62% posjeda lopte u svojim nogama i uz to 13 udaraca na protivnički gol, od čega samo 2 u okvir gola. Na drugom kraju, Reggiana je imala 7 udaraca prema golu, od čega 2 u okvir. Arlind Ajeti (56′) zabio je za Reggianu, i donio Reggiani sva 3 boda. Ekipa predvođena Mauriziom Domizzijem pogađala je zadnji dio protivničke mreže ukupno devet puta u posljednjih šest utakmica. S druge strane, zbroj golova koji su u to vrijeme postignuti protiv je također devet, što nam govori da u njihovim utakmicama obitavaju golovi.

US Salernitana - undefined

US Salernitana 1919: US Salernitana

Nakon poraza u posljednjoj utakmici od Monze u Seriji B, Salernitana će se nadati da će ovdje uzeti sva 3 boda, te se nadati kiksu Leccea kako bi zasjeli na drugo mjesto tablice 2 kola prije kraja sezone. U već spomenutoj utakmici protiv Monze, Salernitana je imala samo 36% posjeda i 10 udaraca na protivnički gol, od čega 4 u okvir. Jedini igrač u zapisniku za Salernitanu bio je Cedric Gondo (51′). Monza je uputila 11 udaraca prema golu Salernitane, od čega 6 u okvir. Davide Frattesi (49′) i Mario Balotelli (81′, 90′) zabili su za Monzu. Tokom svojih šest posljednjih utakmica, Salernitana Fabrizija Castorija uspjela je provući loptu u protivničku mrežu ukupno 8 puta, što nam u prosjeku daje 1.33 gola po utakmici.

Kladionica MOZZART je u svoju ponudu uvrstila i ovu utakmicu. Tako je kvota na pobjedu  Pordenonea 2,75, neriješeno 2,90, a na pobjedu Salernitane 2,90.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije