Derbi kola: Na Villa Parku bodovi neophodni i Manchester Unitedu i Aston Vili

0
Radiosarajevo.ba
Derbi kola: Na Villa Parku bodovi neophodni i Manchester Unitedu i Aston Vili
www.avfc.co.uk/ / Aston Vila Manchester United

Aston Villa trebala bi ugostiti Manchester United na Villa Parku u sklopu 35. kola Engleske Premier Lige. Nade Aston Ville za mjestima koja vode u Europu su polako krenule blijediti, jer zaostaju 6 bodova za Liverpoolom, koji je na posljednjem mjestu koje vodi u Europu.Utakmica počine u 15.05 sati.

Aston Villa
Jedini europski nogomet koji će se moći vidjeti na Villa Parku tokom sljedećih dvanaest mjeseci možda je finale Lige prvaka koje se igra kasnije ovog mjeseca, ali to ne umanjuje ono što je Villa pokazala u svojoj drugoj sezoni pri povratku u Premier Ligu.

Dean Smitha možda će mučiti povrede, a izbijanje COVID-19 još u januaru uništilo je njegove ambicije, ali Aston Villa ima još pet preostalih utakmica u Premier ligi i još uvijek postoje šanse za završetak među najboljih sedam.

Sve je to na dugom štapu s Aston Villom koja se nalazi na 10. mjestu na tabeli Premier lige i zaostaje šest bodova za Liverpoolom na sedmom mjestu, a obje ekipe imaju još po pet utakmica za odigrati.

Međutim, sve što ekipa može učiniti je da se usredotoče na sebe i svoju igru dok ih očekuju dvije velike utakmice Premier lige na Villa Parku u sljedećih nekoliko dana.ekipa ove sezone ima omjer od 6-3-7 na ovom terenu u Premier ligi.

Manchester United
Loša igra u drugom poluvremenu donijela je poraz u četvrtak navečer u glavnom gradu Italije, ali bitka na kraju je otišla na stranu Engleza jer je ekipa pobijedila Romu sa ukupnim rezultatom 8–5 za plasman u finale Europske lige.

Ta se utakmica igra krajem maja, ali fokus se okreće završetku Premier lige dok se Manchester United priprema za odigravanje prve od tri utakmice u pet dana.

Ako Manchester City pobijedi Chelsea u subotu, utrka za naslov prvaka Premier lige službeno će biti gotova, ali bilo koji drugi rezultat značio bi da Manchester United mora pobijediti u ovom susretu kako bi natjerao svoje rivale da pričekaju još nekoliko dana sa proslavom.

Pobjeda će također učinkovito osigurati plasman među najboljih četiri jer Manchester United nastoji poboljšati svoj rekord 10-7-0 u gostima.

Manchester United je završio svoj niz od sedam utakmica bez poraza u Rimu protiv Rome u četvrtak navečer, ali prolazak dalje je osiguran pobjedom 6-2 u prvoj utakmici na Old Traffordu.

Manchester United je pobijedio dvije od posljednjih pet gostujućih utakmica u svim takmičenjima, iako je ekipa postigla najmanje dva gola u tri od posljednja četiri susreta na gostovanjima.

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je ovu utakmicu uvrstila u svoju ponudu. Tako je kvota na pobjedu Aston Vile 4,10, neriješeno 3,50, a na Manchester United 1,92.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije