Drama uoči derbija: Navijači Manchester Uniteda provalili na Old Trafford

0
Radiosarajevo.ba
Drama uoči derbija: Navijači Manchester Uniteda provalili na Old Trafford
Twitter / ManU fans

Nekoliko sati prije početka najvećeg engleskog nogometnog derbija između Manchester Uniteda i Liverpoola, navijači Uniteda su provalili na travnjak Old Trafforda tražeći odlazak vlasnika kluba.

Stotine navijača "Crvenih vragova" uspjelo se probiti na travnjak Old Trafforda uoči derbija protiv Liverpoola koji počinje u 17.30 sati, javlja Jutarnji.

Navijači su protestvovali protiv američkih vlasnika Uniteda, porodive Glazer, zbog učestvovanja u projektu Europske superlige.

Druga grupa navijača se okupila ispred Old Trafforda, dok je treća grupa pokušala blokirati hotel Lowry u kojem su smješteni igrači Uniteda.

Navijači su uzvikivali 'želimo odlazak Glazera", a nakon što su izrazili svoje osjećaje napustil su teren i utakmica će se normalno igrati.

United je bio jedan od šest premierligaških klubova koji su bili među osnivačima Superlige, a svi su se povukli 48 sati kasnije nakon ljute reakcije šire nogometne zajednice.

Joel Glazer ispričao se pristašama, međutim dio Unitedovih navijača na protestu je nosio je transparente s natpisom "isprika nije prihvaćena".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije