Mostar: Velež ubjedljivo protiv Mladosti za veliki skok na tabeli

1
Radiosarajevo.ba
Mostar: Velež ubjedljivo protiv Mladosti za veliki skok na tabeli
FOTO: Facebook / FK Velež

Velež je bez većih problema upisao očekivanu pobjedu protiv Mladosti i tako znatno podebljao ambicije o izlasku na evropsku scenu.

Mostarski tim od uvodnih minuta susreta 19. kola Premijer Lige imao je inicijativu, vršio pritisak na goste, koji su se grčevito branili. Odličnu šansu u 32. minuti je imao Ćosić, ali Mahmić je s linije izbio loptu.

Prvi pogodak stigao je u 34. minuti, Obren Cvijanović je iskoristio odličan pas Radovca u srce šesnaesterca te zakucao loptu u mrežu Bukvića.

Svega četiri minute kasnije isti nogometaš udvostručio je prednost Rođenih nakon još jedne lijepe akcije, koju je krunisao rutinskim pogotkom.

Uz rezultat 2:0 ekipe se otišle na odmor, a Velež je kontrolisao meč i u drugom poluvremenu. Redale su se šanse za Mulića, Cvijanovića i Brandaa, ali raspoložen je bio gostujući vratar Bukvić, koji je spasio goste od još težeg poraza.

Tek je jednu konkretniju priliku kod Mladosti imao je Nedim Hadžić, ali njegov šut nakon ulaska u šesnaesterac iskosa odbranio je Bogdanović.

Pred sami kraj susreta kapiten Veleža Zvonić pogađa nakon kornera za 3:0, da bi zatim i Anđušić iz kontranapada poentirao za konačnih 4:0.

Ovim trijumfom se Velež probio čak do trećeg mjesta tabele. U najgorem slučaju, kako god da večeras završi hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog, puleni Feđe Dudića prezimit će na visokoj četvrtoj poziciji, prenosi scsport.ba.

Velež – Mladost 4:0 (Cvijanović 34′ i 38′, Zvonić 84′, Anđušić 88′)

Stadion Rođeni. Glavni sudija: Antoni Bandić (Grude).

VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Ćosić, Zeljković, Ferreyra, Radovac, Vehabović, Pršeš, Brandao, Cvijanović, Mulić.

MLADOST: Bukvić, Alić, Mahmić, Begić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Biber, Lalić, Dedić.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije