Umro jedan od najpoznatijih trenera sa ovih prostora, čuveni selektor Hrvatske

1
Radiosarajevo.ba
Umro jedan od najpoznatijih trenera sa ovih prostora, čuveni selektor Hrvatske
Foto: Wikipedia / Otto Barić

Tužne vijesti stigle su iz Hrvatske.

Fudbalska ikona Hrvatske Otto Barić preminuo je u Kliničko bolničkom centru Dubrava u 87. godini.

Bivši čuveni fudbaler i selektor Hrvatske je posljednjih dana imao jaku upalu pluća, koja jej prema pisanju hrvatskih medija, došla kao posljedica koronavirusa.

Cijeli region oprašta se od Barića koji je bio svjetsko ime u svijetu fudbala, vodio je velikane kao što je Stutgard, Fenerbahce i sve najveće austrijske klubove, dok je bio i selektor Austrije, a i Albanije.

Igračku karijeru je Barić proveo u Zagrebu, počeo ju je u Metalcu u kom je proveo šest godina, da bi potom pet sezona bio član čuvene Lokomotive.

U njoj je davne 1964. i počeo trenersku karijeru, da bi zatim postao jedan od najboljih trenera sa ovih prostora ikada.

Vodio je LASK iz Linca, Sturm Grac, Rapid Beč, Stutgard, Fenerbahce... Bio je selektor nekoliko nacionalnih timova, u dva navrata vodio je Hrvatsku, bio je selektor i Austrije u kojoj je rođen, a posljednji posao radio je 2007. kao selektor Albanije.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio Mediteranske igre 1979., bio je prvak Austrije sa Rapid Bečom i Kazino Salcburgom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije