Derbi u Širokom, Angelov minut prije kraja donio trijumf domaćinu

0
Radiosarajevo.ba
Derbi u Širokom, Angelov minut prije kraja donio trijumf domaćinu
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar / Arhiva

Široki Brijeg nakon velike drame slavio je u hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog i tako došao do trećeg mjesta, na kojem će biti tokom zimske pauze.

Već u prvim minutama domaći su na Pecari kreirali nekoliko pristojnih prilika, da bi u vodstvo došli pogotkom kapitena Dine Ćorića sa bijele tačke u 18. minuti. Prethodno je Trebotić srušio Pervana u šesnaestercu.

Nakon toga Zrinjski je imao nekoliko osjetnijih prilika, pogotovo Bilbija, ali na odmor ipak Široki odlazi sa minimalnom prednošću.

U drugom dijelu Plemići su krenuli otvorenog garda po izjednačenje, nisu iskoristili nekoliko dobrih šansi, da bi ipak u 77. minuti rezervista Anes Mašić zatresao mrežu Širokobriježana. Nakon kornera Bilbija je glavom loptu prebacio na drugu stativu, gdje se našao Mašić, koji ubacuje loptu iza gol-crte.

Nakon toga uslijedila su nova uzbuđenja. Kolosalnu šansu propustio je Pervan u 84. minuti, tačnije Brkić je fenomenalno reagovao u situaciji “1 na 1”.

Svega nekoliko minuta kasnije Miškić izvanrednom intervencijom spašava gol nakon pokušaja Bilbije.

I kad se činilo da će podjelom bodova biti zaključen susret, minut prije kraja Angelov trese mrežu Plemića i donosi ogromna tri boda Širokom, piše scsport.ba.

Široki Brijeg – Zrinjski 2:1 (Ćorić 18′ pen, Angelov 89′ – Mašić 77′)

Stadion Pecara. Glavni sudija: Adis Mulahasanović (Sarajevo).

ŠIROKI BRIJEG: Miškić, Cipetić, Ćorić, Radeljić, Begić, Stanić, Marić, Pervan, M. Jurić, Jurilj, Vukoja.

ZRINJSKI: Brkić, Ibanez, Ćorluka, Jakovljević, Bekić, Trebotić, Enin, Filipović, Bilbija, Todorović, Ivančić

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije