Monchi: Da je Džeko htio mogao je otići u Chelsea, ali mi ga želimo u Romi

Radiosarajevo.ba
Monchi: Da je Džeko htio mogao je otići u Chelsea, ali mi ga želimo u Romi
EPA / Edin Džeko
Romin sportski direktor Ramón Rodríguez Verdejo poznatiji kao Monchi tvrdi kako bi Edin Džeko sigurno prešao u Chelsea da je to želio.

"Da je Edin želio otići, ili da smo ga mi htjeli prodati, transfer bi se sigurno realizirao. No, i Džeko i mi smo bili 100 posto sigurno da želimo njegov ostanak pa su daljnji pregovori s Chelseajem okončani", istaknuo je Monchi, prenosi Goal.

Roma je na kraju prodala samo Emersona Palmierija, a Monchi kaže kako je došlo vrijeme da klub posveti isključivo zbivanjima na terenu na kojem Di Francescova momčad ne briljira u posljednje vrijeme.

Ipak, u klubu imaju stopostotno povjerenje u trenera, za razliku od situacije koja je aktuelna u Real Madridu...

"Imao sam sličnu situaciju u Sevilli gdje je trener radio odličan posao u početku, a onda je nastala velika kriza kada su zaredali lošiji rezultati. Pogledajte samo Zidane u Realu, prije šest mjeseci je sve osvojio, a sada se prema njemu odnose kao prema mrtvacu", zaključio je Monchi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije