Jalovo Sarajevo osvojilo samo bod u Doboju kod Kaknja

Radiosarajevo.ba
Jalovo Sarajevo osvojilo samo bod u Doboju kod Kaknja
FK Sarajevo / Ilustracija
Fudbaleri Mladosti i Sarajeva sastali su se danas u Doboju kod Kaknja u okviru 5. kola Premijer lige BiH. U lošoj utakmici su zakazala oba tima, a meč je na kraju okončan rezultatom 0-0.

Kako piše Sport1, Iako je Sarajevo u današnji duel protiv Mladosti ušlo sa drugog mjesta na tabeli, teško da su igrači Bordo tima bili optimistični pred utakmicu. Naime, Sarajevo ne igra dobro, a Mladost je ekipa koja gubi jako teško. U takvom odnosu snaga, fudbaleri Sarajeva su imali težak zadatak da osvoje tri boda, koji je otežan stomačnim virusom koji je ‘pokosio’ svlačionicu Bordo tima.

Meč je nešto bolje otvorio domaći tim, koji je već u 2. minuti bio pred golom Sarajeva, ali su Pavle Sušić, Goran Brkić i Anel Husić previše oklijevali da šutiraju ka golu. Sarajevo se revanširalo sa nekoliko uzastopnih pokušaja, ali relativno bezopasnih po gol domaćeg tima. Igrala se 11. minuta utakmice, kada je Aldin Šišić uputio jako oštar centaršut iz slobodnog udarca, a lopta umalo završila u golu Sarajeva. Nedostajalo je samo da nekoga zakači, no fudbaleri domaćeg tima nisu uspjeli da je dohvate iz nekoliko pokušaja.

Sarajevo je potom preuzelo blagu inicijativu, a najbolja šansa koja se izrodila iz te inicijative desila se u 25. minuti, kada je Elvis Sarić loše šutirao poslije dodavanja Amera Bekića. S druge strane, Bojan Pavlović je već u narednom napadu napravio grešku i istrčao u prazno, a Anel Husić je centrirao u kazneni prostor, gdje nije bilo njegovih saigrača. U 30. minuti, Sarajevo promašuje najbolju šansu u generalno lošem prvom poluvremenu. Crnkić je centrirao sa lijeve strane i pronašao Amera Bekića, a napadač gostiju je očajno šutirao. Adnan Hadžić je odbranio njegov udarac i odbio loptu do Crnkića, koji pogađa iz izgledne pozicije spoljnji dio mreže. Bilo je to otprilike najbolje što je Sarajevo napravilo do kraja poluvremena, a ništa inspirativniji nisu bili ni domaći.

Drugo poluvrijeme je Mladost ipak otvorila agresivnije i imala je šansu da dođe do vodstva već u 54. minuti. Snažno je šutirao Goran Brkić poslije dodavanja Aldina Šišića, ali je njegov udarac odbranio Bojan Pavlović.

Sarajevo uglavnom nije ozbiljnije prijetilo u drugom dijelu, iako su vrlo rano u igru ušli Marko Ćetković i potom i Anel Hebibović. Ipak, osim nekoliko polušansi gostujući tim je uglavnom svoj posjed lopte završavao daleko od gola domaćeg tima.

Tek pošto je Mladost uvezala nekoliko dobrih napada, u finišu susreta je zaprijetilo i Sarajevo. Igrala se 84. minuta kada je Anel Hebibović šutirao pored gola, a onda je na drugoj strani odličnu akciju odigrao Sinan Ramović, koji je potom proigrao Gorana Brkića. Njegov neodbranjiv šut za Bojana Pavlovića završio je malo pored gola.

Brkić je imao i sjajnu šansu da dovede svoj tim u vodstvo u sudijskoj nadoknadi, ali je glumio heroja pokušajem da plasira loptu lobom iza leđa Pavlovića, kada je jednostavno mogao šutirati u okvir gola ili dodati loptu nekome od svojih saigrača.

Do kraja meča, ozbiljnijih šansi nije bilo ni za jedan tim, pa je tako meč okončan rezultatom 0-0, kojim će ipak biti zadovoljniji domaći tim. S druge strane, Sarajevo će imati jako težak posao da ovakvim igrama vrati povjerenje svojih navijača, koji s pravom očekuju znatno bolje igre Sarajeva. 

Stadion u Doboju kod Kaknja. Gledalaca: 3000. Sudija: Dragan Skakić (Bosanska Gradiška). Žuti kartoni: Husić (Mladost); Anđušić (Sarajevo).

Mladost: Hadžić, Galić, Husić (od 70. Kuzmanović), Sušić (od 76. Rizvanović), Šišić (od 76. Bošković), Musić, Brkić, Jusufović, Ramović, Karahmet, Isaković.

Sarajevo: Pavlović, Kadušić, Rustemović, Novaković, Sarić, Crnkić (od 61. Hebibović), Balić, Mihojević (od 46. Ćetković), Al. Bekić, Ahmetović, Am. Bekić (od 76. Anđušić). Trener: Almir Hurtić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije