Miralem Pjanić: Odigrali smo veliku utakmicu protiv svjetskog prvaka

0
Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić: Odigrali smo veliku utakmicu protiv svjetskog prvaka
FOTO: Screenshot / Miralem Pjanić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala neriješeno 1:1 protiv reprezentacije Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Nakon susreta izjavu za Nova BH dao je Miralem Pjanić.

"Razmišljali smo kako da uzmemo tri boda, mi uvijek želimo tri boda. Poveli smo, odigrali smo dobru utakmicu, treba čestitati svim momcima na ovoj utakmici. Zaslužili smo bod na strani protiv svjetskog prvaka.

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Nermin Nikšić: Mi kao pravi štreberi odradili svoj dio posla i spremili prijedlog Izbornog zakona

Imamo sad Kazahstan, koji je jako bitna utakmica i tu trebamo uzeti sva tri boda. Bilo mi je drago opet biti sa reprezentacijom, igrati svih 90 minuta je dobro za mene. Znam u kakvoj sam situaciji, takva je sudbina, u cijeloj karijeri sam igrao u svojim klubovima. Sada je neki teži period za mene, ali ja nikad nisam odustao, vjerujem u svoje kvalitete i znam da mogu svugdje igrati. Moram još više raditi i siguran sam da ću izaći iz ove situacije", kazao je Pjanić.

On je dodao da se maksimalno profesionalno ponašam.

"Volim sve ovo što radim, za mene je sve ovo san. Idemo dalje, nema predaje, borit ću se i siguran sam da ću opet biti više na terenu, kao što sam bio skoro cijelu karijeru. Kazahstan, Francuska ili bilo ko, moramo uvijek ozbiljno shvatiti protivnika. Danas smo se prilagodili Francuzima, igrali smo možda malo defanzivniju utakmicu. U posjedu lopte smo bili dobri. Što se tiče Kazahstana, oni dolaze nama, moramo pokazati na svom terenu da želimo tri boda i ne smijemo ih potcijeniti. Moramo se dobro odmoriti i spremno ih dočekati", rekao je Pjanić na Novu BH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije