Messi poslao poruku velikom prijatelju Suarezu: Zaslužio si da odeš...

0
Anadolija
Messi poslao poruku velikom prijatelju Suarezu: Zaslužio si da odeš...
Foto: EPA-EFE / Suarez i Messi

Nakon što je u četvrtak objavljen zvaničan rastanak Barcelone i Luisa Suareza, prva zvijezda katalonskog kluba Lionel Messi na društvenim mrežama je rasplet prokomentarisao rečenicom: “Više me ništa ne može iznenaditi". 

Atletico Madrid potvrdio je da će dovesti Suareza u srijedu navečer, pod uslovom da prođe ljekarski pregled, nakon čega bi Urugvajac trebao potpisati dvogodišnji ugovor.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta i Suarez su tokom godina zajedničkog igranja u Barceloni stvorili istinsko prijateljstvo. Sjajno su sarađivali na terenu, ali se i družili van njega.

Prošle sezone urugvajski napadač imao je problema sa povredama, ali je uprkos tome postigao 21 gol. U “Barci“ su odlučili da se raziđu sa Suarezom, a i Messi je izrazio želju da napusti Camp Nou. No, Barcelona prvoj zvijezdi nije dozvolila odlazak, što je Argentinac nevoljko morao prihvatiti.

Sada je Messi svoje razočarenje trenutnom situacijom u Barceloni još jednom javno izrazio.

“Zaslužio si da odeš onakav kakav jesi, jedan od najvažnijih igrača u historiji kluba. Osvojio si mnogo toga kao dio grupe i kao individualac. Ne bi te trebali izbaciti kako su to učinili. Ali, istina je da me više ništa ne iznenađuje“, napisao je Messi na Instagramu.

Suarez je u Barcelonu stigao iz Liverpoola 2014. godine. Tokom pest sezona odigrao je 283 takmičarske utakmice i postigao 198 golova te, između ostalog, osvojio Ligu šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo i po četiri naslova šampiona Španije i pobjednika Kupa.

Tokom karijere igrao je još za Nacional Montevideo, Groningen i Ajax. Za reprezentaciju Urugvaja, s kojom je 2011. godine osvojio Copa Americu, nastupio je 113 puta uz 59 pogodaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije