Suarez potpisao za Atletico: Hoće li ovo odrediti sudbinu Edina Džeke?

0
Radiosarajevo.ba
Suarez potpisao za Atletico: Hoće li ovo odrediti sudbinu Edina Džeke?
Twitter / Luis Suarez

Još jedna transfer saga završena je sinoć, tačno u ponoć - Luis Suarez je i zvanično novi napadač Atletica iz Madrida! 

Jorgandžije su Urugvajca dovele bez obeštećenja, ali će ipak platiti Barceloni šest miliona eura zbog određenih bonusa i varijabli zbog toga što je imao još jednu godinu ugovora sa Kataloncima.

Urugvajski 33-godišnji napadač će potpisati dvogodišnji ugovor i zarađivat će devet miliona eura po sezoni.  

Suarez je u Barceloni proveo šest godina i na 283 meča postigao je 198 golova, što ga čini trećim najboljim strijelcem u historioji kluba.

"Barcelona se zahvaljuje Luisu Suarezu za posvećenost i izuzetnu želju, te mu želi sreću u nastavku karijere", pisalo je u oproštajnoj poruci Barce. 

Suarez je osvojio četiri Primere, četiri Kupa Kralja, dva Superkupa Španije, jednu Ligu šprvaka, jedan UEFA Superkupi i FIFA Svjetsko prvenstvo za proteklih šest sezona.

U Madrid je stigao kao zamjena za Alvara Moratu koji se po drugi put preselio u Juventus.

Suarezov transfer vezan je za sudbinu Edina Džeke. Prvo su se njih dvojica spominjala kao potencijalni napadači Juventusa, ali ni jedan ni drugi nije završio u Torinu. Za našeg napadača se pojavila špekulacija da bi mogao u Atleticfo, no tamo je ipak završio Suarez. Jučer je objavljena i spektakularna informacija da bh. Dijamanta želi Barca. Šta će od svega biti, ostaje d avidimo u narednom periodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije