Iz Argentine stigla vijest dana: Leo Messi ostaje u Barceloni?

Radiosarajevo.ba
Iz Argentine stigla vijest dana: Leo Messi ostaje u Barceloni?
Foto: EPA-EFE / Messi

Lionel Messi napokon je prekinuo šutnju vezano uz saopćenje La Lige da je pod ugovorom s Barcelonom do ljeta 2021. godine i da može napustiti klub samo u slučaju uplate odštete u visini od 700 miliona eura.

Nakon sastanka u Barceloni saopćenjem se oglasio Jorge Messi, Lionelov otac i zastupnik.

"Ne znamo koji su ugovor oni analizirali i na temelju kojeg zaključuju da bi odštetna klauzula bila primjenjiva u slučaju da igrač zatraži raskid ugovora nakons ezone 2019/20", navodi se, između ostalo, u saopćenju koje je potpisao Jorge Messi.

"To je očita pogreška s njihove strane", dodaje se u saopćenju.

"Očito je kako odšteta u visini od 700 miliona eura koja je ranije vrijedila, sada nije na snazi", poručuje se u saopćenju.

Ekspresno nakon saopćenja Jorega Messija ponovno se oglasila La Liga vlastitim saopćenjem u kojem se jednostavno navodi da je klauzula od 700 miliona eura - važeća.

Što to znači konkretno za budućnost Lionela Messija, ostaje li u Barceloni ili napušta klub čije boje brani cijeli život, za sada i dalje nije jasno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije