Izgladili nesporazume: Messi stigao na trening Barce!

Radiosarajevo.ba
Izgladili nesporazume: Messi stigao na trening Barce!
Foto: EPA-EFE / Lionel Messi

Argentinska zvijezda Lionel Messi uključio se u ponedjeljak u svom luksuznom Mercedesu na trening Barcelone u kampu Ciutat Esportiva Joan Gamper, pa se čini da su ponajbolji igrač današnjice i katalonski gigant izgladili nesporazume.

Messi je u nedjelju prisustvovao i obveznom klupskom testiranju na koronavirus. Mediji pišu da će uskoro biti jasno kakav će biti odnos 33-godišnjeg Mesija i novog trenera Nizozemca Ronalda Koemana, koji je već najavio da Messiju sprema novu ulogu.

Messi je prije sedam dana najavio da nakon 13 godina odlazi iz Barcelone, ali nakon što je uprava ustrajala na odšteti od čak 700 milijuna eura Argentinac se predomislio i u sljedećoj sezoni će nositi dres Blaugrane.

Kada je vidio da će to teško iko platiti (čak je i za Manchester City previše), jedino što mu je preostalo je bilo navlačenje po sudovima. Ipak, bio bi to pomalo ružan kraj 20 godina duge veze između njega i Blaugrane.

Leo Messi je dobro promislio i odlučio se na najbezbolniju odluku. Odlučio je ostati u Barceloni za koju ga ugovor veže do 2021. godine!

"Nisam bio sretan i htio sam otići. To mi ni na koji način nije dopušteno i ostat ću u klubu kako ne bih ulazio u pravni spor. Uprava kluba na čelu s Bartomeuom je katastrofa ", rekao je Leo Messi za Goal.com.

Barcelonu 29. rujna čeka utakmica nove sezone Primere s Villarrealom, a prva trening utakmica bit će u subotu s trećeligašem Nastic Tarragona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije