Menadžer Arsenala Mikel Arteta nakon kritika javnosti poručio: "Bit ću bolji!"

0
Radiosarajevo.ba
Menadžer Arsenala Mikel Arteta nakon kritika javnosti poručio: "Bit ću bolji!"
Foto: EPA-EFE / Mikel Arteta

Šef stručnog štaba Arsenala Mikel Arteta, poznat po svojim strastvenim ispadima uz out liniju koji su ga u prošlosti dovodili u probleme, izjavio je da želi poraditi na sebi i popraviti šta se može popraviti.

Arteta je dobio žuti karton tokom prvog poluvremena susreta između Arsenala i Manchester Uniteda zbog pretjeranih reakcija na sudijske odluke.

"Fokusiram se na stvari koje mogu raditi bolje.", priznao je menadžer Arsenala na klupskoj web stranici. "Sigurno postoje stvari koje mogu učiniti bolje i pustiti suce da vode igru na terenu i pomiriti se sa tim".

Majka koja tuče bebu slala stravične prijetnje: 'Onesvijestila sam je! Sad se svetim'

Majka koja tuče bebu slala stravične prijetnje: 'Onesvijestila sam je! Sad se svetim'

Arsenal slavio u derbiju i nastavio "grabiti" ka tituli

Arsenal slavio u derbiju i nastavio "grabiti" ka tituli

“Trebam se ponekad pogledati u ogledalo i pokušati pronaći pravu ravnotežu". izjavio je Arteta.

“Volim igru, jako sam strastven prema njoj i volim pobjeđivati više od svega i to je način na koji doživljavam svaku utakmicu. Ali opet, ako postoji nešto što možete učiniti bolje, možete barem to pokušati.” dodao je Mikel.

Dok fanovi negoduju zbog sve dešavanja pored terena, slavni irski nogometaš Roy Keane navodi da ne vidi problem sa tim ponašanjem i pripisuje ga strastvenošću Mikela Artete.

Keane je izjavio za Sky Sports: “Pa, sigurno se ne bih brinuo o žutim kartonima, o crvenim se morate brinuti!"

“Ali sa tačke gledišta Arsenala, ne bi trebali imati problem sa tim, jer on je očito strastven, a svrha ovog posla nije da se nekome svidite!"

“On je tu da pobjeđuje u utakmicama za Arsenal i to je ono što radi."

“Vidite, dobio je žuti karton, mora dobiti svoju kaznu ali generalno nemam problema s tim.

“Vidimo i druge menadžere kako rade stvari s kojima se možda ne slažemo uvijek, ali oni su emotivni, strastveni i mislim da je to samo zato što on želi pobijediti. Ne bih bio prestrog prema njemu.” dodao je Keane.

Sljedeći korak za Arsenal je zanimljivi susret FA kupa s Manchester Cityjem, koji bi se mogao biti zagrijavanje za okršaj u Premier ligi za nekoliko sedmica.

Na pitanje hoće li izvesti jaku ekipu u FA kupu, Arteta je dodao: “Nema više novina u ekipi, pogotovo ne povreda. Kako stvari stoje, imamo još dvojicu novajlija koje smo "napravili" u ovom periodu."

“Ovo je velika utakmica i veliki test za nas protiv, po mom mišljenju, najboljeg nogometnog tima na svijetu. Radujem se tome jer će nam reći puno o tome gdje smo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije