Burno u svijetu fudbala: Arsenal pobjedom otvorio sezonu, Bayern "potopio" Frankfurt

0
Radiosarajevo.ba
Burno u svijetu fudbala: Arsenal pobjedom otvorio sezonu, Bayern "potopio" Frankfurt
Foto: EPA - EFE / Pobjeda Bayerna

Fudbaleri Arsenala na odličan način su otvorili novu sezonu engleske Premier lige, pošto su na Selhurst Parku večeras sa 2:0 savladali domaći Crystal Palace.

Izgledala je igra Topnika na momente i izvrsno, posebno na početku utakmice, ali u nastavku su na površinu isplivale i neke mane, pa mogu zahvaliti Aaronu Ramsdaleu što im je mreža ostala netaknuta.

Uraganskim napadima Arsenala započela je utakmica, a briljirao je na startu Gabriel Jesus. Upravo nakon jednog njegovog sjajnog prodora veliku šansu je imao Gabriel Martinelli, ali promašio je gotovo nebranjenu mrežu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Arsenal savladao Leeds, važna pobjeda Evertona u gostima kod Leicestera

Arsenal savladao Leeds, važna pobjeda Evertona u gostima kod Leicestera

Ipak, Martinelli se iskupio za to u 20. minuti, kada donosi prednost Arsenalu. Nakon kornera je Oleksandr Zinchenko s druge stative vratio loptu pred gol, a tamo je dočekuje Martinelli i šalje u mrežu.

Nakon toga je još neko vrijeme napadao Arsenal, ali onda je inicijativu počeo preuzimati Crytsal Palace.

U 42. minuti je domaćin mogao do poravnanja, ali Ramsdale fenomenalno brani šut Edouarda i spašava gol Topnika.

U 52. minuti je veliku šansu za domaće imao i Eze, ali loše je šutirao i Ramsdale je to uspio odbraniti. Novi kapiten Arsenala Odegaard je bio blizu postizanja gola iz slobodnjaka u 56. minuti, ali lopta je otišla malo pored stative, piše SCsport.

U finišu meča gledali smo ofanzivu Crystal Palacea, ali u 85. minuti je stavljena tačka na utakmicu. Bukayo Saka je po ko zna koji put lijepo prošao pored Mitchella, silovito centrirao, a Marc Guehi je glavom skrenuo loptu u svoju mrežu. Tako je autogolom postavio konačnih 2:0.

Osim englesnke Premier lige, zanimljivo je bilo i u Bundesligi.

Loše vijesti iz Afrike: "Topnik" ima srčanih problema

Loše vijesti iz Afrike: "Topnik" ima srčanih problema

Minhenski Bayern je večeras, u prvom meču nove sezone Bundeslige, rivalima jasno stavio do znanja da će ga teško skinuti sa trona.

Bavarci su u prvom kolu gostovali Eintrachtu u Frankfurtu, te su ga ponizili slavivši rezultatom 6:1.

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu, u kojem je tim Juliana Nagelsmanna utrpao pet komada nemoćnom rivalu.

Mreža Frankfurta načeta je već u 5. minuti sjajnim golom Joshue Kimmicha iz slobodnjaka s tridesetak metara. Iznenadio je udarcem golmana domaćina Trappa i lopta je od stativu ušla u mrežu.

Potom u 11. minuti Benjamin Pavard duplira prednost Bayerna, a u 29. Sadio Mane postiže svoj zvanični prvijenac u dresu novog tima.

Na 4:0 je u 35. minuti povisio Musiala, da bi dvije minute prije odlaska na odmor pukla i petarda, pošto mrežu Frankfurta trese Serge Gnabry…

Frankfurt je na 1:5 smanjio u 64. minuti nakon velike greške Manuela Neuera, koji se poigravao i poklonio loptu Kolo Muaniju, a on pogađa mrežu Bavaraca i postiže utješni gol za domaće.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima, pošto u finišu utakmice Bayern dolazi do još jednog gola. Postigao ga je Musiala i postavio konačnih 6:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije