Arsenal savladao Leeds, važna pobjeda Evertona u gostima kod Leicestera

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal savladao Leeds, važna pobjeda Evertona u gostima kod Leicestera
Foto: EPA-EFE / Arsenal

Fudbaleri Arsenala savladali su Leeds United rezultatom 2:1 u meču 36. kola engleske Premier lige.

Mladi napadač Arsenala Eddie Nketiah doveo je svoj tim do vodstva već u petoj minuti, poslije katastrofalne greške golmana Leedsa Mesliera.

Samo pet minuta kasnije ponovo je pogodio Nketiah. Prethodno je po lijevoj strani odlično probio Martinelli, poslao povratnu loptu u šesnaesterac, a raspucanom napadaču nije bilo teško da postigne drugi gol na meču, piše SC.

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Otkrivamo o čemu će glasati zastupnici Narodne skupštine RS

Stvari za goste postale su još gore kada je direktan crveni karton dobio Luke Ayling, zbog krajnje nepromišljenog starta.

Imao je Arsenal potpunu kontrolu utakmice, Brazilac Gabriel Martinelli propustio je dvije dobre prilike da postigne treći gol za Topnike, a onda je u 66. minutu Leeds smanjio na 2:1 preko Diega Llorentea.

Fudbaleri Evertona stigli su do, možda i krucijalne, pobjede u borbi za opstanak, slavili su na gostovanju Leicesteru sa 1:2.

Ekipa Franka Lamparda povela je u šestoj minuti sjajnim golom Ukrajinca Vitaliya Mykolenka.

Samo pet minuta kasnije Leicester je izjednačio. Doucoure je propustio ogromnu priliku da udvostruči prednost Evertonu, nakon toga je uslijedila munjevita kontra domaćih, stoperi Karamela su se sudarili, a to je iskoristio smireni Patson Daka i matirao nemoćnog Pickforda.

Gosti su ponovo poveli na isteku pola sata igre. U velikoj gužvi ispred gola Leicestera najbolje se snašao Mason Holgate i vratio prednost Lampardovoj ekipi.

Imao je Leicester totalnu inicijativu u drugom poluvremenu. Nekoliko odličnih prilika stvorile su Lisice, ali su se ispromašivali Vardy, Maddison i Barnes, pa su velika tri boda u borbi za opstanak otišla u Liverpul.

Novi drugoligaš Norwich ubjedljivo je poražen na svom terenu od West Hama, bilo je 0:4 za Čekićare.

Već na poluvremenu bilo je 0:4 za ekipu Davida Moyesa. Pogađali su Said Benrahma u 12, Michail Antonio u 30. i ponovo Benrahma u trećem minutu sudijske nadoknade. Konačan rezultat postavo je Manuel Lanzini iz penala u drugom poluvremenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije