Arsenal slavio u derbiju i nastavio "grabiti" ka tituli

0
Radiosarajevo.ba
Arsenal slavio u derbiju i nastavio "grabiti" ka tituli
Foto: Twitter / Nova pobjeda Arsenala

Nezaustavljivi Arsenal je i danas u velikom derbiju Sjevernog Londona nastavio igrati fantastičan fudbal, te je u gostima savladao ekipu Tottenhama sa 2:0.

Bio je to duel 20. kola Premier lige Engleske, a Topnici su nastavili nezaustavljivo grabiti ka tituli šampiona, pošto su se s nova tri boda odlijepili na čak +8 u odnosu na Manchester City!

Šok na Etihadu: Manchester City u 98. minuti izgubio od Brentforda

Šok na Etihadu: Manchester City u 98. minuti izgubio od Brentforda

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Furiozno je Arsenal ušao u utakmicu i od prve sekunde radio veliki pritisak na zadnju liniju Spursa. Teško je Tottenham uspijevao da spoji tri dodavanja, a Arsenal do vodstva stiže u 14. minuti.

Tada je Bukayo Saka odlično probio s desne strane, potom pokušao odigrati povratnu loptu, a očajno reaguje Hugo Lloris i skreće loptu u svoju mrežu za 0:1.

Nastavio je Arsenal s napadima i nakon toga. Sakrili su bili Topnici loptu rivalu, koji nikako nije mogao do nje, a takvu igru lijepim golom s 20 metara kruniše Martin Odegaard.

Ispostavilo se da je Norvežanin tada, u 36. minuti, postavio konačan rezultat utakmice.

Drugo poluvrijeme je donijelo bolju igru Tottenhama, koji je imao nekoliko šansi, ali istakao se na golu Arsenala sjajni Aaron Ramsdale.

Do kraja je ostalo 2:0 i Arsenal je upisao čak petnaesti trijumf sezone na osamnaest utakmica. Sada ima 47 bodova, City je drugi s 39, a Newcastle ima 38.

Tottenham je peti sa 33 boda, piše SC Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije