Martina: Džeko je bio na pragu odlaska iz Serije A

Fena
Martina: Džeko je bio na pragu odlaska iz Serije A
EPA / Edin Džeko
Napadač Rome i kapiten selekcije BiH Edin Džeko bio je na pragu odlaska iz Serije A "tokom teškog perioda" za njega kazao je njegov agent Silvano Martina.

Džeko je prošle sezone postigao osam golova, ali je ovu sezonu otvorio dobro, postigavši pet golova u sedam nastupa u Seriji A.

"On je sjajan napadač kao što je uvijek i bio, možda sada ima više samopouzdanja i iskustva u Seriji A", rekao je Martina za Calciomercato.com.

Dodao je da bh. napadač ima sjajnu tehniku s obzirom na njegovu visinu i karakteristike koje su rijetke kod današnjih napadača.

"Vrlo lagano može postići 20 golova u sezoni. Nije klasični napadač, voli se kretati po terenu i kombinirati sa saigračima. Prošle sezone imao je sedam asistencija, što je važno napomenuti", istakao je agent.

Prisjetio se vremena kada je Džeko igrao za Wolfsburg, i da je generalni direktor Milana Adriano Galliani odlazio na kućnu adresu da razgovara s njegovim roditeljima.

"On ga je želio dovesti u Milan po svaku cijenu, ali se pojavio Manchester City s ponudom i otišao je u Premier ligu. Juventus je također bio zainteresiran", otkrio je Martina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije