Marinović uoči gradskog derbija: Zna se šta znači ova utakmica

0
Fena
Marinović uoči gradskog derbija: Zna se šta znači ova utakmica
Foto: FK Sarajevo / Vinko Marinović

Vječiti derbi gradskih rivala Sarajeva i Željezničara igra se u srijedu na stadionu "Asim Ferhatović Hase", s početkom u 18.30 sati.

Radi se u susretu 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je trebalo da bude odigran krajem septembra, ali je odgođen zbog nastupa Sarajeva u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Sarajevski klubovi u derbi ulaze s prve dvije pozicije na tabeli. Sarajevo je trenutno lider sa četiri boda prednosti i eventualnom pobjedom bi stekao ubjedljivu prednost nad ostalim ekipama u borbi za odbranu naslova prvaka BiH.

Trener "Bordo" tima Vinko Marinović ističe da su igrači u dobroj formi i puni samopouzdanja te se nada da će odigrati kvalitetno svih 90 minuta.

"Ovaj derbi je specifičan jer neće biti publike. No, igrači su maksimalno motivisani, zna se šta znači ova utakmica. U dobroj smo formi, igrači imaju samopouzdanja, spremit ćemo se za tu utakmicu i odigrati najbolje što možemo tih 90 minuta", kazao je Marinović.

Kladionica Mozzart je postavila i kvaote za sutrašnji veliki derbi između Sarajeva i Željezničara. Favorit je aktuelni lider i šampion BiH pa se je kvota na pobjedu tima s Koševa 2.35.

Pobjeda Željezničara je primaljiva i iznosi 3.10, dok na uloženih 10 maraka na remi možete dobiti 30 maraka.

Ostatak ponude na ovaj meč možete pogledati na linku OVDJE.

Kapiten Krste Velkoski ističe da se sutra sastaju dvije najbolje ekipe u državi, te da očekuje pobjedu svog tima.

"Mi smo u dobroj formi, imamo odličan niz koji želimo nastaviti u srijedu. Idemo na pobjedu, nadamo se pozitivnom rezultatu, a prije svega očekujem dobru utakmicu", rekao je Velkoski.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije