Manchester City prošao u polufinale i zakazao veliki okršaj s Realom

0
Radiosarajevo.ba
Manchester City prošao u polufinale i zakazao veliki okršaj s Realom
Foto: EPA-EFA / Manchester City prošao u polufinale

U revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka između Atletico Madrida i Manchester Cityja nismo vidjeli golove. Završilo je 0:0, a tako se u polufinale plasirao City zbog pobjede od 1:0 s Etihada iz prve utakmice.

Jorgandžije su odigrale slabo prvo poluvrijeme, a na kraju će dugo žaliti za prilikama iz samog finiša utakmice u kojem je bilo jako napeto, pa smo vidjeli i crveni karton Felipea.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dominaciji Manchester Cityja, iako je Atletico pokušavao igrati nešto otvorenije nego na Etihadu.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Ipak, nisu Jorgandžije nikako mogle da zadrže nešto duže loptu u svom posjedu, koji je 70 posto bio na strani Guardiolinog tima, piše SC.

Prijetio je City u 27. minuti preko Fodena i De Bruynea, a u 31. minuti gosti pogađaju i stativu. Walker je ubacio s desne strane, a Gundogan je uzdrmao okvir gola.

Nešto bolje u drugo poluvrijeme ulazi Atletico i odmah prijeti preko Griezmanna, a onda i preko Reinilda nakon kornera, ali nije bilo veće opasnosti po Edersona.

U 55. minuti Llorente sjajno centrira, ali Felix nije uspio glavom dobro zahvatiti loptu. Najbliže postizanju gola Atletico je bio u 57. minuti kad je Griezmann dobro šutirao s ivice kaznenog prostora, a lopta je otišla malo pored gola.

Uspjeli su Građani nakon toga malo “smiriti” domaće i stati na loptu, te uspostaviti novu inicijativu. Ipak, to nije dugo trajalo, pošto je ubrzo Simeoneov tim nastavio prijetiti, a u finišu su došle prave šanse. U 83. minuti je Suarezu u presudnom momentu pobjegla lopta, a dvije minute nakon toga opasno prijete i Correa i Savić.

Na njihovu žalost, bili su neprecizni, a u finišu je bilo i jako napeto na terenu. Igrači su se u jednom momentu i sukobili, pa je u sudijskoj nadoknadi crveni karton zaradio Felipe kod domaćih.

Igralo se preko 100 minuta na kraju, a u 12. minuti nadoknade sjajnu šansu je imao Atletico, ali Ederson je odbranio! Završilo je 0:0, a City je tako s ukupnih 1:0 prošao dalje.

U polufinalu Lige prvaka sastat će se Real Madrid i Manchester City, odnosno Villarreal i Liverpool.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije