Benfica zabila tri gola Liverpoolu, ali Redsi idu u polufinale

0
Radiosarajevo.ba
Benfica zabila tri gola Liverpoolu, ali Redsi idu u polufinale
Foto: EPA-EFE / Liverpool prošao u polufinale

Kao što se i očekivalo, fudbaleri Liverpoola uspjeli su da ovjere prolazak u polufinale Lige prvaka, ali Benfica je večeras na Anfieldu pružila veliki otpor.

Utakmica je završena rezultatom 3:3, a Redsi su prošli u polufinale zahvaljujući pobjedi od 3:1 iz Lisabona.

Dominirao je sastav Jurgena Kloppa od samog početka, iako je Nijemac na teren praktično poslao rezervni tim. Nije bilo Van Dijka, Alexander-Arnolda, Robertsona, Fabinha, Manea i Salaha, ali i u takvom sastavu Liverpool nije imao previše problema.

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Nihad Hebibović: Rađanje bosanskog političkog jezika

Poveli su Redsi u 21. minuti nakon kornera. Kostas Tsimikas je ubacio a Ibrahima Konate udarcem glavom matirao Vlachodimosa za 1:0, piše SC.

Ipak, u 32. minuti uzvraća Benfica koja iz prve prave šanse, ali i diskutabilne situacije dolazi do poravnanja. Lijep gol je postigao Ramos, ali mnogi su mišljenja da se nalazio u ofsajdu. Svejedno, bilo je to 1:1.

Pet minuta prije odlaska na odmor Liverpool propušta veliku šansu. U obrani Benfice stvorila se velika rupa koju je iskoristio Firmino kako bi primio loptu. Krenuo je prema golu Vlachodimosa, koji je istrčao daleko naprijed, te pokušao tražiti suigrača Diaza. No dodavanje je bilo loše, pa su gosti izbili loptu u korner.

Terensku nadmoć Redsi su krunisali u 55. minuti kada Firmino pogađa za novo vodstvo od 2:1. Asistirao mu je Diogo Jota.

Deset minuta poslije Brazilac postiže novi gol i povećava prednost Liverpoola na 3:1. Tsimikas je ovaj put ubacio iz slobodnog udarca, a to je iskoristio Firmino i pogodio mrežu gostiju.

Činilo se da je Benfica tada nokautirana, ali portugalski tim do kraja postiže dva gola i dolazi do remija. U 73. imnuti je pogodio Yaremchuk, a Alissona je u 82. minuti savladao i Nunez za konačnih 3:3.

Tako je Liverpool s ukupnih 6:4 prošao u polufinale, a tamo ga čeka okršaj s Villarrealom za veliko finale. Drugi polufinalni par čine Manchester City i Real Madrid.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije