Manchester City odao počast Edinu Džeki: Prisjetili se početka priče o Dijamantu

1
Radiosarajevo.ba
Manchester City odao počast Edinu Džeki: Prisjetili se početka priče o Dijamantu
FOTO: Facebook / Manchester City se sjetio Dijamanta

Manchester City je putem svoje zvanične stranice odao počast kapitenu bosanskohercegovačke reprezentacije, Edinu Džeki. Klub je podsjetio na ovaj dan, 2011. godine, kada je Džeko potpisao ugovor s Manchester Cityjem.

Transfer Edina Džeka iz njemačkog Wolfsburga u Manchester City, označio je važno poglavlje u karijeri bh. napadača. Klub je za njega platio 37 miliona eura, a Džeko je nosio dres Manchester Cityja četiri i pol godine, ostvarujući značajne uspjehe, uključujući osvajanje titule engleskog prvaka.

"Na današnji dan 2011. godine, Edin Džeko je potpisao", istakao je klub, prisjećajući se za njih važnog trenutka u historiji.

Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

Turski mediji: Edin Džeko napušta Fenerbahče - otkriveno odredište slavnog napadača

Džeko je u svojoj karijeri s Cityjem ostvario 189 nastupa, postigao 72 gola i zabilježio 38 asistencija. Tokom svoje ere u klubu, dva puta je proslavio titulu engleskog prvaka, dok su se u vitrinama našli i Liga kup i FA Cup.

Nakon uspješnog perioda u Engleskoj, Džeko je karijeru nastavio u italijanskoj Romi, potom u Interu, da bi danas bio ključni igrač i kapetan turskog Fenerbahçea.

Svojim izuzetnim doprinosom, Džeko ostaje neizbrisiv dio historije Manchester Cityja, a njegova sadašnja uloga u Fenerbahçeu svjedoči o kontinuiranoj sportskoj kvaliteti ovog iznimnog napadača.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije