Skandal potresa svjetski fudbal: Lionel Messi u fokusu, sporna jedna 'Zlatna lopta'?

1
Radiosarajevo.ba
Skandal potresa svjetski fudbal: Lionel Messi u fokusu, sporna jedna 'Zlatna lopta'?
Foto: Ballon d'Or / X.com / Lionel Messi

Legendarni argentinski reprezentativac i po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, Lionel Messi, osvajao je najveće individualno priznanje, Zlatnu loptu, nevjerovatnih osam puta.

Međutim, sada su Francuzi otkrili neke šokantne informacije. Naime, nekadašnji glavni i odgovorni urednik France FootballaPascal Ferre, našao se u velikom skandalu.

Kako iz svojih izvora saznaje francuski Le Monde, Ferre je pod istragom zbog nelegalnih radnji tokom dodjele najveće nogometne nagrade za jednog igrača.

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Dragan Bursać: Srbija sastavlja ratni kabinet vlade?

Njemu se na teret stavlja da je kao glavni i odgovorni urednik France Footballa, lista koji dodjeljuje Zlatnu loptu, dobijao razne darove od PSG-a kako bi u periodu od 2020. do 2021. godine “naginjao” na stranu Lionela Messija.

Pariški klub je glavni krivac, te je rukovodstvo ovog tima lobiralo kod Ferrea da Messi ima posebne olakšice u borbi za trofej i sada bi se zbog određenih nelegalnosti mogao naći u problemu.

Istraga tamošnjih vlasti je već uveliko u toku, dok će više informacija o kompletnom slučaju biti poznato u narednom periodu, a Ferre će biti podvrgnut policijskom ispitivanju, piše AM Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije