Službeno je: Luis Suarez i Lionel Messi opet će igrati zajedno

0
Radiosarajevo.ba
Službeno je: Luis Suarez i Lionel Messi opet će igrati zajedno
Foto: Inter Miami CF / Suarez zadužio "devetku"

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (36) potpisao je ugovor s Interom iz Miamija, objavio je u petak ovaj MLS klub.

Urugvajac će se tako ponovo udružiti s bivšim saigračima iz Barcelone Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom s kojima je dijelio svlačionicu na Camp Nou šest godina osvojivši pritom četiri Lige prvaka.

"Sretan sam i uzbuđen što ću prihvatiti novi izazov s Interom. Jedva čekam početak sezone, spreman sam naporno raditi kako bih ostvario san o osvajanju titule s ovim velikim klubom", kazao je Suarez za klupsku stranicu nakon što je potpisao ugovor do kraja 2024.

U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić

U automobilu smrti nije bila sama: Pogledajte fotografiju s mjesta pogibije Silvane Armenulić

Urugvajski reprezentativac dolazi u Inter iz brazilskog Gremia, gdje je zabio 26 golova i upisao 17 asistencija u svim takmičenjima, vodeći momčad do dva trofeja ove godine.

Suarez i Messi su zajedno s brazilskim napadačem Neymarom bili dio slavnog napadačkog trija Barcelone, koji je dominirao Španijom i Europom u sezoni 2014/15 kada su osvojili La Ligu, Kup Kralja i Ligu prvaka.

Tokom karijere je igrao i za Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, te Atletico Madrid. Ukupno je zabio više od 500 seniorskih golova za klub i državu u karijeri koja traje gotovo dva desetljeća. Za reprezentaciju je upisao 138 nastupa i postigao rekordnih 68 golova.

"Oduševljeni smo što se igrač Luisove kvalitete i strasti za igrom pridružio našem klubu. Pridružuje se ekipi koja nadahnjuje sljedeću generaciju i veselimo se što ćemo ga vidjeti na terenu s bivšim suigračima i mladim igračima iz naše Akademije", rekao je Interov suvlasnik David Beckham.

Miami je osvojio Liga kup 2023. nakon Messijevog dolaska, ali se nije kvalificirao u doigravanje MLS kupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije