Luis Suarez ne zna da li će više igrati: 'Prije svake utakmice pijem tablete i primam injekcije'

0
Radiosarajevo.ba
Luis Suarez ne zna da li će više igrati: 'Prije svake utakmice pijem tablete i primam injekcije'
Foto: X.com / Suarez: Oprostio se od Gremija

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (36) za vikend se oprostio od navijača brazilskog prvoligaša Gremija, za koji je u 52 nastupa ostvario učinak od 24 gola i 17 asistencija.

Suarez je u posljednjoj domaćoj utakmici sezone ujedno zabio jedini pogodak u pobjedi 1:0 nad Vasco da Gamom i tako doveo svoj klub nadomak direktnog plasmana na Copa Libertadores.

Suarez je nakon oproštaja od navijača izjavio da i dalje nije siguran gdje će i hoće li uopće nastaviti karijeru.

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Bravo, Bosanac: Milan Đurić postigao dva gola protiv Lazija

Da ozbiljno razmišlja o odlasku u mirovinu, može se nagovijestiti i iz njegovog najnovijeg intervjua za urugvajsku radiostanicu Sport 890.

"Dan prije svake utakmice pijem tri tablete, a nekoliko sati prije izlaska na teren dobivam injekciju. Ako to ne napravim, ne mogu igrati. Moram misliti na to da za pet godina možda neću moći zaigrati ni mali fudbal sa svojim prijateljima", rekao je Urugvajac te dodao:

"Istina je da su mi prvi koraci svakog jutra vrlo bolni. Ko god me vidi u takvom stanju misli da je nemoguće da ja više odigram ijednu utakmicu. Sin me zove da igram fudbal s njim, a ja jednostavno ne mogu".

Odluči li se Suarez ipak nastaviti karijeru, kao najizglednija opcija za njegov novi klub čini se Inter Miami, gdje bi opet zaigrao s bivšim saigračem iz Barcelone i velikim prijateljem Lionelom Messijem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije