Luka Modrić uoči utakmice Vatrenih sa Švedskom: Nezgodna su ekipa i bez Zlatana

0
Radiosarajevo.ba
Luka Modrić uoči utakmice Vatrenih sa Švedskom: Nezgodna su ekipa i bez Zlatana
Foto: EPA-EFE / Luka Modrić

Nakon što je propustio septembarske pripreme, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić ponovo je s reprezentacijom.

Uoči meča Hrvatske protiv Švedske, koji se igra u nedjelju, kazao je da se osjeća odlično.

Modrić je govorio u virtuelnom druženju s novinarima, organiziranom putem videokonferencije zbog pandemije novog soja koronavirusa, piše Hina.

Hrvatska je, baš kao i Švedska, otvorila Ligu nacija s dva poraza.

"U razmaku od tri dana nas očekuju dvije važne utakmice i trebat ćemo sve igrače na visokom nivou. Teško je prognozirati koliko ćemo osvojiti bodova, no igramo doma, pred navijačima i uvijek idemo na pobjedu", rekao je Modrić.

Osvrnuo se i na kvalitetu Šveđana u "post-Ibrahimovićevom vremenu".

"Ibrahimović je jedan od najboljih švedskih nogometaša svih vremena, ne treba posebno govoriti koliko je Zlatan bio važan za Švedsku. Međutim, i bez njega je to kvalitetna i nezgodna ekipa. Kao i sve skandinavske ekipe, krasi je odličan mentalitet. Nikada se ne predaju", istakao je Modrić.

Nažalost, vremenska prognoza za nedjelju nije dobra, što bi moglo otežati igru "Vatrenih".

"Što se tiče uvjeta i terena, na to ne možemo utjecati. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima. Međutim, mi doma igramo dobro. Nama je dodatan motiv pogotovo kad igramo pred našim navijačima. Ovoga puta neće biti pun stadion, ali puno nam znači što će biti barem dio navijača, to nam daje dodatnu motivaciju i borbenost", rekao je Modrić.

Osvrnuo se i na svoju budućnost u redovima Real Madrida.

"Isto je kao i s reprezentacijom. Idem utakmicu po utakmicu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. Naravno da bih želio ostati u Real Madridu. Međutim, svjestan sam da sam u određenim godinama i klub mora donijeti što je najbolje za sve nas. Sve dok osjećam da sam važan dio Reala, želio bi ostati. Kada to više neće biti tako, potražit ću nove izazove. Međutim, ta tema još nije na dnevnom redu", poručio je Modrić.

Inače, drugi u svijetu, Vatreni, su favoriti na utakmici protiv Švedske, koja počinje u 18 sati, pa je kvota na kladionici Mozzart 1.93.

Kvota za Švedsku je 4.10.

Kvota na eventualni remi iznosi 3.45.

Ostatak ponude na ovu utakmicu možete pogledati na OVOM linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije