Počelo okupljanje Zmajeva za tri velike utakmice: Evo ko je prvi došao

0
Radiosarajevo.ba
Počelo okupljanje Zmajeva za tri velike utakmice: Evo ko je prvi došao
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilidža

Na Ilidži je danas počelo okupljanje A reprezentacije BiH, s kojim su praktično počelo s pripremama za utakmicu baraža za plasman na Europsko prvenstvo, koju naš tim igra 8. oktobra protiv selekcije Sjeverne Irske.

Nakon ovog susreta slijede i dueli sa Nizozemskom u Zenici (11. oktobar), a zatim i Poljskom (14. oktobar) u okviru Lige nacija.

Najbolji bh. igrači boravit će narednih nekoliko dana na Ilidži, a treninzi će se obavljati u Kampu FK Sarajevo na Butmiru.

   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba bio je danas na Ilidži, gdje je snimio dolazak Zmajeva i članova Stručnog štaba našeg najboljeg tima.

NSBiH je najavio da će, zbog mjera sigurnosti, osigurati preuzimanje fotografija i video materijala preko svoje zvanične web stranice i posebnih linkova.

Ilidža - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Ilidža

Podsjetimo, na spisku selektora Duška Bajevića su sljedeći reprezentativci:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić.

Odbrana: Bojan Nastić, Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić.

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Dino Hotić, Benjamin Tatar.

Napad: Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Edin Džeko, Armin Hodžić, Edin Višća, Milan Đurić, Smail Prevljak.

Selektor Dušan Bajević za utakmicu protiv Sjeverne Irske objavio je spisak od 30 igrača početkom prošle sedmice. No, nakon silnih otkaza bio je primoran na nove pozive.

Podsjetimo, prvo su otpali Toni Šunjić i Adnan Kovačević, zatim su povrijeđeni Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić i Elvir Koljić.

Bajević je naknadne pozive uputio za Dinu Hotića, Bojana Nastića i Milana Đurića.

Službena konferencija bit će održana u srijedu, 7. oktobra, na stadionu Grbavica u 17 sati, a trening u 17.30 sati i otvoren je prvih 15 minuta za predstavnike medija.

Sjeverna Irska će svoju oficijelnu konferenciju održati u 19.15 sati, također na Grbavici. Umjesto treninga u isto vrijeme na stadionu je zakazana i šetnja njihovog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije