Grbavica je sretna protiv Sj. Irske: Zmajevi će polufinale baraža igrati u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Grbavica je sretna protiv Sj. Irske: Zmajevi će polufinale baraža igrati u Sarajevu

Umjesto na Bilinom Polju, susret polufinala baraža za Evropsko fudbalsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske bit će odigran na stadionu Grbavica 8. oktobra, za Radiosarajevo.ba je potvrđeno iz Nogometnog saveza BiH.

Do promjene mjesta odigravanja utakmice došlo je na zahtjev Nogometnog saveza BiH jer tri dana nakon meča sa Sjevernom Irskom "Zmajevi" igraju sa Nizozemskom u Ligi nacija u Zenici. Strahobalo se da bi dva meča u roku od tri dana mogla oštetiti teren Bilinog Polja.

Fudbalski savez Sjeverne Irske pristao je na zahtjev bh. kuće fudbala, UEFA je dala zeleno svjetlo pa će "Zmajevi" drugi put u kratkom vremenu Sjeverne Irce dočekati na Grbavici.

Podsjetimo, 15. oktobra 2018. u meču Lige nacija BiH je na Grbavici pobijedila Sjevernu Irsku 2:0. U slučaju pobjede nad Sjevernom Irskom, repezentacija BiH će 12. novembra  odlučujuću utakmicu za plasman na "Euro" igrati s pobjednikom utakmice Slovačka - Republika Irska, ponovo na domaćem terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije