Liverpool pregazio Leeds i prišao Cityju na samo tri boda, Tottanham kiksao

0
Radiosarajevo.ba
Liverpool pregazio Leeds i prišao Cityju na samo tri boda, Tottanham kiksao
Foto: Mozzart Sport / Mohamed Salah i Sadio Mane

Odigrane su tri zaostale utakmice engleske Premier lige, a ubjedljive pobjede ostvarili su Liverpool i Crystal Palace, dok je Tottenham iznenađujuće poražen na gostovanju kod Burnleyja.

Liverpool je “pregazio” Leeds United (6:0), piše Scsport. Već nakon 35. minuta Redsi su imali tri gola prednosti. Prvo je pogodio Salah iz penala u 15. minuti, a potom je pogodio Matip u 30. Pet minuta poslije Egipćanin je realizovao drugi jedanaesterac

Bilo je već tada jasno da će Liverpool doći do trijumfa. Domaći su i u drugom poluvremenu kontrolisali igru, ali su manje prijetili Leedsu do finiša meča kada su postigli tri gola.

Konaković: Sa tugom i bolom sjećamo se žrtava, i dalje ima onih koji takve zločine veličaju i slave

Konaković: Sa tugom i bolom sjećamo se žrtava, i dalje ima onih koji takve zločine veličaju i slave

Deset minuta prije kraja utakmice strijelac četvrtog gola bio je Mane, koji je pogodio i u sudijskoj nadoknadi. Konačan rezultat postavio je Van Dijk.

Crystal Palace je bio ubjedljiv na gostovanju kod Watforda (1:4). Marera je u 15. minuti doveo goste u prednosti, da bi tri minute poslije Sissoko poravnao. Crystal Palace je ipak na odmor otišao sa prednošću, a strijelac u 42. minuti bio je Gallager.

U finišu utakmice Zaha je pogodio dva puta. Reprezentativac Obale Slonovače pogađao je u 85. i 90. minuti.

Tottenham je iznenađujuće poražen na Turf Mooru od Burnleyja (1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Mee u 71. minuti. Ovo je za Spurse treći poraz u posljednje četiri utakmice.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije