Liga za opstanak: Metalleghe i Čelik odigrali neriješeno

Radiosarajevo.ba
Liga za opstanak: Metalleghe i Čelik odigrali neriješeno
/ Foto: Facebook / NK Metalleghe
Posljednju utakmicu trećeg kola Lige za opstanak odigrali su Metalleghe i Čelik, a rezultat je glasio 0-0.

Svi uslovi za odličnu igru bili su ispunjeni, ali su igrači obje ekipe potpuno podbacili na terenu.

U jednom dosta lošem meču koji je obilježila nepovezana igra na obje strane, golove je bilo teško očekivati pa je utakmica završena bez pobjednika. 

Metalleghe je nešto bolje otvorio utakmicu sa većim posjedom lopte u prvom dijelu susreta, ali im to nije donijelo prilike, a samim tim ni golove.  Najzanimljiviji detalj iz prvog poluvremena je svađa igrača koja je rezultirala žutim kartonom koji je dobio Benović nakon koškanja sa Dilaverom. 

Prvi udarac u okvir gola uputio je Jakupović u 44. minuti susreta, ali je golman Čelika bez većih problema odbranio taj pokušaj. 

U drugom poluvremenu Zeničani su bili nešto opasniji, zaigrali su agilnije, a u 53. minuti pokušao je Pezer, no šutirao je pored gola domaće ekipe. I nastavak utakmice protekao je u boljoj igri Čelika, a najbolju priliku imao je Karić u 74. minuti susreta kada se našao sam ispred golmana Metalleghea, no nije uspio šutirati, pa je tako propala odlična prilika za Zeničane. 

Metalleghe je uzvratio u 77. minuti preko Šarića, ali bez promjene rezultata, da bi u posljednjih 10-tak minuta utakmice obje ekipe praktično čuvale ovaj rezultat, kojim je utakmica ujedno i završena, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije