Roma i Džeko 'izvukli' remi u Portu, poslastica u Glasgowu

Radiosarajevo.ba
Roma i Džeko 'izvukli' remi u Portu, poslastica u Glasgowu
Preostalih pet utakmica Play Offa Lige prvaka odigrano je, a nastup je upisao i reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Roma je gostovala kod portugalskog predstavnika Porta, a susret je završen rezultatom 1:1. Vučica je do vodstva došla u 21. minuti susreta, a autogol postigao je Monteiro. U finišu prvog poluvremena crveni karton dobio je defanzivac Rome, Vermaelen.

Porto je izjednačio u 61. minuti susreta. Precizan s bijele tačke bio je Silva. Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta za ekipu iz prijestolnice Italije.

Villarreal je na svom terenu poražen od Monaca rezultatom 2:1. Kneževi su poveli u trećoj minuti. Jedanaesterac je realizirao Fabinho. Domaćin se vratio preko Pata u 36. minuti susreta. Monaco do novog vodstva i pobjede dolazi u 72. minuti susreta. Strijelac je bio Silva.

Bugarski Ludogorec na svom je terenu ugostio Viktoriju Plzen. Domaćin je slavio rezultatom 2:0. Golove su postigli Moti i Vura.

Irski Dundalk odmjerio je snage s Legijom iz Varšave. Gosti su slavili rezultatom 2:0, a golove su postigli Nikolić i Prijović. 

Škotski Celtic dočekao je u Glasgowu Hapoel Be'er Shevu. Domaćin je slavio rezultatom 5:2. Domaćin je nakon prvih 45 minuta vodio 3:0. Golove su postigli Rogić i Griffiths dva puta. Za samo 12 minuta igre u nastavku Hapoel je smanjio na 3:2. Pogađali su Maranhao i Melikson. Na 4:2 povisio je Dembele u 73. minuti susreta, a konačnih 5:2 postavio je Brown u 86. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije