Liga prvaka: Sjajni Arsenal savladao Sevillu, Manchester United dočekao prvu pobjedu

0
R. R.
Liga prvaka: Sjajni Arsenal savladao Sevillu, Manchester United dočekao prvu pobjedu
Foto: UEFA / Susret Seville i Arsenala

Učesnici Lige prvaka večeras, 24. oktobra, su odigrali prve utakmice trećeg kola najjačeg europskog nogometnog takmičenja.

Ovo kolo su otvorila dva meča u 18.45 sati. Na teškom gostovanju u Istanbulu Bayern je uspio pobijediti Galatasaray (3:1) koja po prikazanom na terenu nije zaslužila ovaj poraz.

U drugom meču Red Bull Salzburg našeg Amara Dedića nije uspio ostvariti pozitivan rezultat na San Siru protiv Intera koji je savladao Austrijance sa 2:1.

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Sejo Sexon za Radiosarajevo.ba: "Mi smo hroničari grada, a Sarajlije koautori naših pjesama"

Najzanimljiviji susret od onih koji su počeli u 21 sat igrao se u Španiji između Seville i Arsenala. Nakon sigurnog vodstva Topnika od 2:0, Sevilla je golom učinila meč neizvjesnim, ali je londonski tim uspio odnijeti sva tri boda iz Andaluzije.

Sjajni Lens je uspio osvojiti bod na domaćem terenu protiv PSV-a (1:1) koji igra sjajan nogomet. Ovoga puta holanđani nisu bili dovoljno dobri kako bi se kući vratili sa pobjedom.

U veoma tvrdoj utakmici Napoli je u Njemačkoj uspio u drugom poluvremenu načeti mrežu Union Berlina (1:0) te tako zauzeti drugu poziciju na tabeli grupe C sa šest osvojenih bodova.

Braga je u Portugalu namučila ekipu Real Madrida koja je nakon 90. minuta izborila pobjedu rezultatom 2:1. Fantastični Bellingham postigao je treći gol u ovoj sezoni Lige prvaka te dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Alvarezom (Man. City).

Manchester United je slavio prvu i minimalnu pobjedu u ovoj sezoni Lige prvaka. Crveni Đavoli su na domaćem terenu savladali Kopenhagen 1:0 i zauzeli treće mjesto na tabeli grupe A.

Real Sociedad je na Estadio da Luzu iznenadio Benficu i slavio minimalnu pobjedu (1:0). Sociedad je ovim trijumfom zauzeo prvo mjesto grupe D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije