Liga prvaka: Drama u finišu meča između Bayerna i Manchester Uniteda, Bavarci slave veliku pobjedu

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Drama u finišu meča između Bayerna i Manchester Uniteda, Bavarci slave veliku pobjedu
Foto: EPA - EFE / Fudbaleri Bayerna Munchena slave gol protiv Manchester Uniteda

U drugoj noći prvog kola grupne faze Lige prvaka odigrano je osam utakmica, a sva pažnja javnosti bila je na susretu Bayern Munchen - Manchester United. 

Bavarci su pobijedili posrnulog engleskog giganta, a rezultat je glasio 4:3. Strijelci za Bayern bili su Harry Kane, Serge Gnabry, Leroy Sane i Mathys Tel, dok su pogotke za Manchester United postigli Rasmus Hojlund, Bruno Fernandes Casemiro. Čak tri pogotka su pala u posljednjih pet minuta meča. 

U grupi B je Arsenal pokazao dominaciju i porazio PSV s visokih 4:0. Strijelci su bili Buyako Saka, Leandro Trossard, Gabriel Jesus i Martin Odegaard. U drugom meču ove grupe, Sevilla i Lens su podijelili bodove, a rezultat je bio 1:1. Lucas Ocampos je postigao pogodak za Špance, a izjednačio je Angelo Fulgini. 

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

Davor Dragičević otkrio ime ubice svog sina

U grupi C, Napoli je nakon velike drame pobijedio Bragu. Vodio je cijeli meč golom Giovannija Di Lorenza, a onda je Bruma izjednačio u posljednjih 10 mintua meča. Srećom po Talijane, autogol Niakite donosi konačnih 2:1. 

U grupi D, RB Salzburg je napravio mini-iznanađenje i pobijedio Benficu u gostima, 2:0. Sve je bilo riješeno nakon prvih 15 minuta, kada su Austrijanci dobili dva jedanesterca (jedan su iskoristili, pogodak Roka Simića), a Benficin Antonio Silva je dobio crveni karton. Pobjedu je 'utvrdio' Oscar Gloukh.

Real Sociedad i Inter su podijelili bodove. Brais Mendez je postigao gol za Real Sociedad, a izjednačio je Lautaro Martinez na samom kraju meča. 

Ranije su odigrana dva meča. Galatasaray i Kopenhagen su podijelili bodove (2:2), dok je sjajni Jude Bellingham spasio Real Madrid protiv Union Berlina (1:0)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije