La Liga reagovala na Barcelonin skandal: Dva kluba istupila iz zajedničke izjave

0
Radiosarajevo.ba
La Liga reagovala na Barcelonin skandal: Dva kluba istupila iz zajedničke izjave
Foto: EPA - EFE / Javier Tebas, predsjednik La Lige

Španska La Liga je objavila zajedničku izjavu povodom trenutne istrage o novcu koji je Barcelona uplaćivala bivšem potpredsjedniku španske asocijacije fudbalskih sudija, a Barcelona i Real Madrid nisu potpisali ovo saopštenje. 

U saopštenju se, između ostalog, navodi kako je La Liga uradila sve što se od nje tražilo, i više od toga, da se rasvijetli događaj. Još dodaju kako su poslali pismo glavnom tužitelju u ovom slučaju, te da su uradili neke stvari koje ne mogu otkriti javno, zbog trenutne istrage. 

Kako dalje kažu, svi klubovi (osim Barcelone i Real Madrida) su izrazili zabrinutost zbog situacije, te su rekli kako ovu istragu shvataju jako ozbiljno i očekuju da će se raščisititi što je prije moguće

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Na današnji dan otvorena Vijećnica u Sarajevu: Znate li da je izgrađena po uzoru na jednu džamiju?

Barcelona je očekivano istupila iz ove izjave, ali iznenađujući je potez Real Madrida, koji se pridružio svojim vječnim rivalima u ovom slučaju. Još uvijek se ništa ne zna zasigurno, ali španski mediji pretpostavljaju da je ovo nastavak partnerstva po bitnim pitanjima koje vode ova dva kluba. 

Naime, Real Madrid i Barcelona već dugo vode rat protiv La Lige i, specifično, predsjednika Javiera Tebasa. Sve je počelo od Europske Superlige, čija su dva suosnivača Real Madrid i Barcelona, ali problemi su sada i slojevitiji i puno ozbiljniji.

Tebas je izjavio kako očekuje ostavku od predsjednika Barcelone Joana Laporte, ako on neadekvatno objasni ovu situaciju.

Sukob između njih dvojice je još složeniji, posebno u vidu odbijanja Tebasa da olakša finansijska pravila kako bi katalonski klub registrovao nove ugovore koji su potpisali sa svojim igračima. 

Podsjetimo, cijela situacija oko trenutnog skandala nastala je kada je objavljeno kako je Barcelona poslala 1,3 milion eura (2,5 miliona KM) potpredsjedniku španskog komiteta fudbalskih sudija Jose Mariji Enriquezu Nogeiri. Novac je uplaćen njegovoj firmi dok je on bio na spomenutoj poziciji. 

Iako je Barcelona bila spremna s objašnjenjem da su to bile uplate za konzultacije, čini se kako to nije smirilo situaciju. Tek sada predstoji borba pred sudovima da se ovaj skandal riješi, prenosi Kick Off

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije